Share
Mai mulți studenți au făcut practică geologică în Maramureș

Mai mulți studenți au făcut practică geologică în Maramureș

Ca în fiecare an, luna iulie este dedicată practicii pentru studenții care se pregătesc în domeniul geologiei. Fosta zonă minieră Baia Mare este un obiectiv important de studiu, pentru viitorii specialiști în acest domeniu și le oferă o diversitate bogată de puncte de interes.

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare este pentru viitorii specialiști un reper mineralogic și geologic și un loc în care pot observa eșantioanele de roci specifice geologiei părții de nord-vest a României, eșantioane de minereuri, specifice fiecărui perimetru minier din această zonă și pot admira minunatele eșantioane de flori de mină unice.

Anul acesta, Muzeul a fot vizitat de studenții de la Departamentul de Geologie, din cadrul Facultății de Biologie și Geologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, alături de cadrele didactice însoțitoare, iar apoi de studenții de la Facultatea de Geologie și Geofizică, din cadrul Universității din București, alături de cadrele didactice îndrumătoare.

Ca de fiecare dată, contribuția Muzeului nu se rezumă doar la ghidarea studenților printre deosebitele exponate ale sălilor expoziționale, ci se continuă cu îndrumarea lor, de către specialiști din cadrul instituției, în activitățile de teren, pe care le întreprind.

În perioada 2 – 6 iulie, studenții din anii I și II, de la Facultatea de Geografie și Geologie, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, însoțiți de conf. univ. dr. Andrei Buzatu și conf. univ. dr. Ionuț Apopei, au fost îndrumați de muzeograf drd. ing. Ioan Liviu Bereș,= în activitățile de teren. S-au făcut deplasări pe Valea Roșie, unde studenții au fost inițiați în tehnica separării gravitaționale a mineralelor grele, s-au făcut vizite la ariile naturale protejate Coloanele de la Limpedea și Rezervația fosiliferă Chiuzbaia și la unele obiective turistice din județul Maramureș. Studenții au putut explora unele ocurențe de minerale geme, cum ar fi cuarțul de stâncă, de pe Valea Neagră (Firiza), calcedonia albastră de la Trestia sau granații de la Buteasa și unele locații cu fosile și trovanți.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu