Share
Public numeros la prezentarea numerelor 88-89 ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”

Public numeros la prezentarea numerelor 88-89 ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”

Miercuri, 15 mai, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, a avut loc prezentarea numerelor 88-89 ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”.

A fost un eveniment frumos, care a reușit să umple sala. În cele ce urmează redăm mesajul de mulțumire postat de Corina Isabella Csiszár, redactor șef al revistei Memoria Ethnologica, publicație editată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș:

„Printr-o muncă asiduă de cercetare, printr-o bună colaborare cu membrii redacției, cu toți cei implicați în realizarea revistei, cu autorii acesteia, am menținut continuitatea, specificitatea și standardul revistei.

Din anul 2008, revista „Memoria Ethnologica” devine un document științific, bine catalogat, atât în țară, cât și în străinătate, revista fiind evaluată de către bazele de date științifice internaționale Ebsco și Copernicus, S.U.A.

Aș numi revista noastră de suflet, o veșnicie palpabilă, deoarece sistemul obiceiurilor noastre nu se pierde, ci este într-o continuă schimbare și regenerare. „Memoria Ethnologica” evoluează, a pornit de la tradiție pe care și-o menține și astăzi, dar este în același timp și în pas cu lumea contemporană, revista nu mai reprezintă o simplă revistă de folclor, ci a devenit în timp o lucrare de studii culturale. Astfel, revista a dobândit vizibilitate atât online cât și în formă tipărită, în mediul academic atât pe plan național cât și internațional. Cu un colegiu științific de prestigiu, cu articole valoroase, încercăm să punem accentul pe posibilitatea de a răspândi informațiile, de a fi utili și la îndemâna cercetătorului din țară și de peste hotare.

Ne-am bucurat să avem un public numeros, colegi, prieteni, profesori, oameni de cultură, specialiști, elevi, studenți și mass-media, într-un cuvând oameni frumoși, iubitori ai culturii populare.

Am luat cuvântul, în calitate de redactor-șef al revistei, alături de managerul C.J.C.P.C.T. „Liviu Borlan” Maramureș, prof. Lucian Ilut, conf. Univ. dr. Delia Suiogan și lector univ. dr. Natalia Lazar, de la Univ. Tehnică din Cluj – Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, dr. Dana Gagniuc Buzura, managerul revistei Nord Literar, și poetul Nicolae Scheianu II.
Din partea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, au adresat cateva cuvinte, managerul instituției, Monica Mare și dr. Ilie Gherhes.

Le mulțumesc din suflet colegilor mei de la Centrul Centrul Culturii Tradiţionale Maramureş, secretarei de redacție Podut Maria Mirela, tehnoredactorului Marian Marius, traducătoarei Ella Kis Toth și muzicologului Florin Avram, pentru implicarea lor număr, de număr, în realizarea revistei.

O revistă se face prin oameni și pentru oameni. Membrii consiliului științific și autorii neobosiți ai revistei, care ne-au trimis număr de număr, an de an, materiale interesante, și-ar fi dorit să fie ieri alături de noi, dar fiind departe, în colțuri diferite ale țării sau ale lumii, ne-au fost aproape, prin cuvintele lor minunate despre revista „Memoria Ethnologica”. Le mulțumim pentru vorbele alese, doamnei prof. univ. dr. Sanda Golopenția, de la Universitatea Brown din S.U.A., doamnei prof. univ. dr. Hedesan Otilia, de la Universitatea de Vest, Timișoara, cercet. științific dr. Gabriela Boangiu Gabriela, cercet. științific dr. Loredana-Maria Grozoiu, cercet. științific dr. Camelia Burghele și dl. Ștefan Andreica de la Vișeu de Sus.

Le mulțumim colegilor noștri de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare pentru găzduire, le mulțumim celor care au luat cuvântul, pentru vorbele alese, le mulțumim tuturor participanților!”.

Foto: Marian Marius

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu