Share
Legenda grecească a panseluței, floarea încărcată de simboluri

Legenda grecească a panseluței, floarea încărcată de simboluri

Panseluța este o floare foarte importantă în cultua grecească, fiind asociată cu zeități și diferite figuri spirituale. O veche legendă spune că odată, Afrodita, zeița iubirii, s-a scăldat într-o grotă și nu a observat că niște muritori s-au apropiat prea mult și au văzut-o scăldându-se. Înfuriată, ea i-a cerut lui Zeus să-i pedepsească, iar acesta i-a prefăcut în flori.

Într-adevăr, privite de aproape, panseluțele arată ca niște mutrițe care te privesc.

O altă legendă spune că panseluțele au apărut din lacrimile unei nimfe pe care Zeus a transformat-o într-o vacă, pentru a o feri de furia soției lui, Hera.

Însă o altă legendă spune că panseluțele au fost create de zeul iubirii și că au puterea de a vindeca inimile zdrobite și de a îmbunătăți relațiile într-un cuplu.

În antichitate, panseluța era considerată un simbol al fertilității și unele femei le consumau, crezând că vor avea șanse mai mari să aibă copii. De asemenea, se mai spunea că panseleleța aveau inițial flori albe, dar au fost lovite de săgeata lui Cupidon, și astfel s-au colorat în galben și violet.

Vechii grecii foloseau aceste flori pentru leacuri medicinale, datorită proprietăților lor calmante și antiinflamatorii, dar și în aromaterapie, pentru efectul lor calmant, reducând stresul și anxietatea.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu