Duși la închisoare pentru afaceri cu droguri - 1 oră în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Răstignirea Mântuitorului – Supremul „Mesaj de Iubire” pentru Umanitate - 3 ore în urmă
Restricții de circulație la Sighet - 3 ore în urmă
De la copil-minune Next Star, la victimă a drogurilor și anturajului - 4 ore în urmă
Percheziții în Baia Mare și Sălsig într-un dosar privind produse contrafăcute - 6 ore în urmă
Campanie pentru sărbători în siguranță - 7 ore în urmă
Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare caută un nou director medical - 7 ore în urmă
Joia Mare, credințe și superstiții; „De astăzi începem să facem și coptăturile pântru Paști, că deja curățănia trebe să fie gata” - 7 ore în urmă
Celebrul obicei agrar „Udătoriul din Șurdești” va avea loc în a doua zi de Paști - 7 ore în urmă
Gluma sinistră a unor adolescenți a pus Poliția pe jar - 8 ore în urmă
Legenda grecească a panseluței, floarea încărcată de simboluri
Panseluța este o floare foarte importantă în cultua grecească, fiind asociată cu zeități și diferite figuri spirituale. O veche legendă spune că odată, Afrodita, zeița iubirii, s-a scăldat într-o grotă și nu a observat că niște muritori s-au apropiat prea mult și au văzut-o scăldându-se. Înfuriată, ea i-a cerut lui Zeus să-i pedepsească, iar acesta i-a prefăcut în flori.
Într-adevăr, privite de aproape, panseluțele arată ca niște mutrițe care te privesc.
O altă legendă spune că panseluțele au apărut din lacrimile unei nimfe pe care Zeus a transformat-o într-o vacă, pentru a o feri de furia soției lui, Hera.
Însă o altă legendă spune că panseluțele au fost create de zeul iubirii și că au puterea de a vindeca inimile zdrobite și de a îmbunătăți relațiile într-un cuplu.
În antichitate, panseluța era considerată un simbol al fertilității și unele femei le consumau, crezând că vor avea șanse mai mari să aibă copii. De asemenea, se mai spunea că panseleleța aveau inițial flori albe, dar au fost lovite de săgeata lui Cupidon, și astfel s-au colorat în galben și violet.
Vechii grecii foloseau aceste flori pentru leacuri medicinale, datorită proprietăților lor calmante și antiinflamatorii, dar și în aromaterapie, pentru efectul lor calmant, reducând stresul și anxietatea.