208 șefi de promoție din Maramureș au fost răsplătiți pentru rezultatele deosebite - 10 ore în urmă
Cum să îmbunătățești calitatea sunetului unui instrument muzical second hand? - 10 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: „Cu cât devii mai conștient de ceea ce gândești, cu atât este mai ușor să te separi de gândurile tale” - 13 ore în urmă
Vor avea loc zilele spiritualității și culturii la Mănăstirea Rohia; Se împlinesc 60 de ani de la eliberarea din închisoare a marelui Nicolae Steinhardt - 14 ore în urmă
Impresiile artiștilor Taberei de creație de la Ardud, la vizitarea Muzeului Memorial Gheza Vida - 14 ore în urmă
Ne mai despart câteva ore de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris - 17 ore în urmă
PS Iustin: „Îi purtăm în suflet pe bătrânii noștri care sunt memoria vie a familiei, a comunității, a neamului. Ei sunt o istorie, o carte deschisă” - 17 ore în urmă
Copiii din Vișeu de Sus au pornit într-o aventură tradițională - 17 ore în urmă
Ateliere pentru elevi și profesori la Școala de vară „Merito” - 17 ore în urmă
Mai multe servicii prestate gratuit de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară - 19 ore în urmă
Sunteți invitați la lansarea albumului de fotografie și a scurt metrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, autor fiind fotograful bucureștean Răzvan Voiculescu
În 28 mai, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare va găzdui lansarea albumului de fotografie și a scurt metrajul „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”. Autorul acestora este fotograful bucureștean Răzvan Voiculescu.
Prezintă: Daniel Leș; invitat: Mircea Groza; Recital: Lorena Oltean. Participarea este pe baza rezervării locului la adresa: razvanav@yahoo.com.
„«Bucătăria Hoinară», trilogie de albume de fotografie (2010-2022), are ca subiect o călătorie gastronomică în spațiul rural românesc. O călătorie dedicată descoperirilor și a întâlnirilor; între oameni, bucătării, socăcițe, ingrediente și locuri – fiecare cu povestea și aroma sa.
Albumul adună în paginile sale aceste povestiri, punând accent pe gusturile și aromele locale, dar și pe personajele care și-au conservat bucătăriile autentice, fapt foarte rar întâlnit în zilele noastre. Albumul este dedicat artei fotografice și are un «spirit foarte românesc»”, precizează Răzvan Voiculescu.
În paginile celui de-al treilea album apar și maramureșeni (la fel ca și în celelalte două).
L.C.H.
Sursa foto: Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu
Citește și
Horitoarele din Lăpuș, în albumul de fotografie „Bucătăria Hoinară”