Share
Vaccinul împotriva „Covid 19”, al Companiei AstraZeneca va fi scos de piața globală

Vaccinul împotriva „Covid 19”, al Companiei AstraZeneca va fi scos de piața globală

Marți, 7mai 2024, Compania farmaceutică AstraZeneca a anunțat că urmează să retragă din toate țările vaccinul său împotriva Covid-19. Motivul este un „surplus de vaccinuri actualizate disponibile,” relatează Reuters, citați de către News.ro. Producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior, în documente judiciare, că vaccinul provoacă efecte secundare precum formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite.

AstraZeneca a fost dată în judecată de peste 50 de presupuse victime şi rude îndurerate într-un proces la Înalta Curte din Londra. Compania a recunoscut în documentele judiciare depuse la Înalta Curte, în februarie, că vaccinul „poate, în cazuri foarte rare, să provoace TTS”(Sindromul Trombozei cu Trombocitopenie).

AstraZeneca, listată la bursa de la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sinciţial respirator şi spre medicamente împotriva obezităţii, prin mai multe tranzacţii făcute anul trecut, după o încetinire a creşterii, în urma scăderii vânzărilor legate de COVID-19.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu