Share
La taifas cu eleva Mihaela Hotea, despre pasiunea ei profundă pentru muzica de operă

La taifas cu eleva Mihaela Hotea, despre pasiunea ei profundă pentru muzica de operă

Mulți copii dezvoltă o pasiune profundă pentru muzică încă de la vârste fragede. În timp, arta combinării notelor devine un mod firesc de exprimare personală și împlinire absolută. Acesta i-a fost și parcursul elevei Mihaela Hotea, care astăzi, la vârsta majoratului și-a cultivat intens pasiunea, trăind prin operă și pentru operă.

DIRECT MM: Te las pe tine să te prezinți!

MIHAELA HOTEA: Sunt Mihaela Hotea și m-am născut pe 6 aprilie 2006, într-o familie în care pasiunea pentru artă a fost mereu prezentă. De la vârsta de 14 ani am început să-mi șlefuiesc abilitățile vocale, sub îndrumarea profesoarei Cristina Ioan. Pianul a devenit o prezență constantă în viața mea, începând cu clasele primare și până în prezent. Iată-mă astăzi majoră, elevă în clasa a-XI-a, la Colegiul de arte Baia Mare.

DIRECT MM: În toți acești ani ai conștientizat, desigur, că pentru a ajunge la performanță e nevoie de multe ore de muncă perseverentă, o disciplină riguroasă și o abordare metodică, care include antrenament vocal zilnic, lecții cu profesorul de canto, studiu teoretic și practică scenică. Stau mărturie participările tale, nu puține la număr, la competiții, concerte, care s-au concretizat cu premii frumoase.

MIHAELA HOTEA: Da, în acești ani de studiu am avut ocazia de a participa la numeroase concerte și recitaluri, alături de orchestre și ansambluri de muzică de cameră, colaborând cu distinși profesori și muzicieni. În plus, am luat parte la multe competiții, obținând recunoaștere și apreciere:

  • Concursul „Nicolae Brânzeu” Arad – locul I
  • Concursul „Tinere talente” Oradea- locul I
  • „WBM Varșovia” – locul I
  • „Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală și Vocală” – locul II

DIRECT MM: În genul pe care-l abordezi, opera, ai un compozitor preferat, o arie de suflet pe care te pliezi, de parcă ar fi fost scrisă pentru tine?

MIHAELA HOTEA: Compozitorul meu preferat este Puccini (iubesc mult modul în care a scris muzica și abilitatea lui de a crea personaje). Aria mea de suflet este „Si mi chiamano Mimi”, din opera „La Boheme”. Simt că tot personajul Mimi a fost creat pentru mine. Mi se potrivește atât vocal, cât și ca personalitate. Doamna mea profesoară de canto, Cristina Ioan mi-a spus într-o oră de canto ceva care m-a emoționat foarte mult: „Miha, tu nu cânți Mimi, tu ești Mimi, pentru asta te-ai născut!”.

DIRECT MM: Cum te percep și asimilează cei cu care interacționezi zilnic?

MIHAELA HOTEA: Prietenii și profesorii mă caracterizează drept o tânără foarte talentată, o elevă muncitoare, pasionată de ceea ce face.

DIRECT MM: Unde te vezi peste ani?

MIHAELA HOTEA: Visul meu cel mai arzător este să urc pe scena marilor teatre și să transmit emoție prin glasul meu. Sper să pot inspira și aduce bucurie în sufletele celor care mă vor asculta. Îmi doresc să devin o artistă de succes și să insuflu tinerilor dorința de a descoperi și îmbrățișa frumusețea și profunzimea fascinantei lumi a operei.

Mihaela a dovedit în ultimii ani că, muzica nu este doar un hobby, ci și un mod de viață, și o potențială carieră. Are toată susținerea familiei și a profei dragi, pentru a-și desăvârși în continuare talentul. Peste timp, vom auzi cu siguranță de numele Mihaela Hotea, care ne va face mândri peste măsură cu performanțele ei. Pentru că ea a înțeles, încă de la vârsta de 14 ani, că munca asiduă, perfecționarea continuă a tehnicii vocale sunt esențiale pentru a atinge performanța în acest domeniu. Toate acestea, alături de talent o vor aduce pe marile scene ale lumii. 

Lăcrimioara ZOTA

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu