Share
Acum este timpul fraternității: În județul Maramureș în prezent un exercițiu de solidaritate maximă! Așadar iată toată lista cu ce-ar fi necesar cât de repede!

Acum este timpul fraternității: În județul Maramureș în prezent un exercițiu de solidaritate maximă! Așadar iată toată lista cu ce-ar fi necesar cât de repede!

Acum este timpul fraternității: În județul Maramureș în prezent un exercițiu de solidaritate maximă! Așadar iată toată lista cu ce-ar fi necesar cât de repede!

Alimente, haine, apă și alte produse nealimentare se pot dona în continuare pentru refugiați și soldați, arată responsabilii cu acțiunea cu caracter social și umanitar din județul Maramureș.

Iată care este bilanțul unei zile pline, 28 februarie! Activitatea echipelor de sprijin și coordonare a refugiaților s-a derulat și azi, pe mai multe paliere; de la preluarea, trierea epidemiologică, asigurarea alimentelor și a produselor de strictă necesitate, până la transportul și cazarea lor în spațiile puse la dispoziție de societăți comerciale, instituții și privați.

În acest moment, sunt disponibile aproximativ 7.000 locuri de cazare la nivelul județului Maramureș, la hoteluri, pensiuni, persoane private, precum și în alte tipuri de spații. Consiliul Județean Maramureș, împreună cu instituțiile din subordine au identificat un potențial logistic care să asigure transportul refugiaților: 12 microbuze cu o capacitate între 8-16 persoane, 13 autoturisme și autoutilitare și un autocar de capacitate extinsă. 28 de mașini cu ajutoare au fost primite de la Asociația CERT Transilvania Cluj și, după ce au fost recepționate, 14 mașini de transport marfă au fost transportate la un depozit din Halmeu, pus la dispoziție de Consiliul Județean Satu Mare, pentru a fi mai facilă transportarea lor către zonele de conflict. Celelalte 14 au fost transportate la Sighetu Marmației, de unde au ajuns în Solotvino. 4 transporturi cu ajutoare s-au trimis azi spre graniță din centrul de colectare de la Casa Armatei din Baia Mare. Dintre acestea, o mașină cu îmbrăcăminte a mers la depozitul din Halmeu, iar alte 3 mașini cu medicamente, pături, produse de igienă, produse alimentare neperisabile au fost trimise la punctul de colectare din Sighetu Marmației, pentru a fi distribuite refugiaților. Iar acțiunile vor continua în fiecare zi cât va dura această critică situație.

În continuare regăsiți lista cu produsele necesare:
– alimente: 1500 tone
– pături: 40 000 bucăți
– perne: 40 000 bucăți
– paturi pliante: 40 000 bucăți
– apă: 2 milioane de litri
– generator curent electric alimentat cu benzină: 500 bucăți
– toalete ecologice: 200 bucăți
– îmbrăcăminte groasă (pulovere, pantofi, geci): 10 000 bucăți
– ustensile de bucătărie (veselă, tacâmuri): 40 000 bucăți
– cabine de duș mobile: 500 bucăți
– produse de igienă (săpun, pastă de dinți, perii de dinți): 40 000 bucăți
– lenjerie de pat: 40 000 seturi
– detergent: 40 000 bucăți
– prosoape: 40 000 bucăți
– scaune pliabile: 40 000 bucăți
– saci de dormit: 20 000 bucăți
– masă pliabilă: 20 000 bucăți
– paravane pliabile (despărțitor bărbați/femei): 5 000 bucăți
– recipiente plastic 150 litri (borcane): 8 000 bucăți
– hârtie igienică: 100 000 role
– șervețele: 100 000 pachete
– reflectoare cu suport: 450 000 bucăți
– uscătoare pentru rufe: 5 000 bucăți
– prelungitoare (1×4): 10 000 bucăți
– truse individuale de prim ajutor: 40 000 truse
– saltele: 40 000 bucăți
– pampers pentru copii
– pampers pentru adulți
– veste antiglonț: pentru 5 000 militari
– căști: pentru 5 000 militari
– veste echipament militar cu buzunare detașabile: pentru 5 000 militari
– haine impermeabile ploaie: pentru 5 000 militari
– formă: pentru 5 000 militari.

Responsabilii cu acțiunea din Maramureș arată că astăzi, 1 martie, Consulatul României în Slatina a transmis o listă cu produsele urgente, necesare pentru soldații și civilii din Ucraina, regiunea Transcarpatia. Acestea ar fi necesare cât de repede în țara vecină ca urmare a războiului. Lista este cea de mai sus.

Cei care doresc și au posibilitatea de a dona produse de pe această listă și nu numai, o pot face la centrele noastre de colectare:
-Punctul de colectare produse nealimentare de la Casa Armatei din Baia Mare, strada Hortensiei nr. 1, este deschis în fiecare zi în intervalul orar 11:00-18:00. În acest centru se pot aduce: haine, pături, saci de dormit, perne, produse de igienă, materiale sanitare și medicamente. Pentru detalii suplimentare, se poate apela numărul de telefon 0755.793.869.
-Punctul de colectare alimente de la sediul Sucursalei Baia Mare a Serviciului de Ajutor Maltez România, de pe strada Progresului nr. 17B, este deschis zilnic între orele 11:00-18:00. Sunt acceptate doar alimentele neperisabile. Pentru detalii suplimentare, se poate apela la numărul de telefon precizat mai sus.
-Punctul de colectare și tranzit pentru alimente din Sighetu Marmației, strada Vasile Alecsandri, nr. 12-14 (depozitul Alphastone), este deschis zilnic în intervalul orar 10:00-18:00. Și în acest centru sunt acceptate doar alimentele neperisabile. Pentru informații suplimentare, se poate apela numărul de telefon 0744.647.049 – Alex Tivadar.
Toate ajutoarele care urmează a fi trimise în Ucraina, vor fi depozitate într-o hală la Halmeu iar ulterior se va organiza transportul lor către Ucraina prin vama Halmeu, Satu Mare, arată responsabilii din județul Maramureș ai acțiunii de ajutorare a celor aflați acum în mari nevoi.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu