Share
Sighetu Marmației va avea centură ocolitoare. Proiectul a fost votat în CL

Sighetu Marmației va avea centură ocolitoare. Proiectul a fost votat în CL

Sighetu Marmației va avea centură ocolitoare după ce proiectul a fost votat în Consilul Local. Proiectul se va realiza în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infratructurii Rutiere (CNAIR). Sursa de finanțare va fi din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), astfel urmând ca după obținerea finanțării, atât Consiliul județean Maramureș precum și Primăria Sighetu Marmației să-și recupereze sumele alocate.

„ Consiliu local al Municipiului Sighetu Marmației, prin Hotărârea de consiliu local 50/2024 a aprobat promovarea în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A și U.A.T Județul Maramureș  obiectivului de investiții “ Varianta de ocolire Sighetu Marmației” în vederea accesării de fonduri nerambursabile prin Programul Transport 2021 – 2027, precum și  realizarea în comun a acestuia”, a spus primarul Vasile Moldvan pe rețelele sociale. „Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației, o necesitate pentru orașul nostru”, a completat el.  Execuția lucrărilor se va realiza prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea totală a investiției este de 205.500.295,99 lei fără TVA, din care C+M 127.823.678,92 lei fără TVA, bani din POIM.

Conform proiectului, centura va avea o lungime de 4,15 km, va face legătura între DN 18, DN 19, precum și cu noul pod peste Tisa din zona Teplița, va avea un pasaj suprateran, intersecții de tip sens giratoriu, un drum care face legătura cu zona industrială (fosta platformă CPL), o parcare laterală, iar podul de beton armat peste râul Ronișoara va fi reabilitat.

 Stadiul actual de implementare:

  • documentația tehnică SF-VO Sighetu Marmației s-a predat către beneficiari prin PV de predare primire, la sfârșitul lunii martie;
  • se află în dezbatere pentru aprobare în CTE-CNAIR București;
  • urmează aprobarea prin HG a indicatorilor tehnico-economici;
  • urmează aprobarea în CTE- CJ MM și CTE-Primăria Sighetu Marmației;
  • urmează apobarea pricipalilor indicatori tehnico-economici în CJ MM și CL Sighetu Marmației;

Între timp se lucrează la promovarea unor HG de expropriere, în baza documentelor de identificare a proprietarilor și a raportului de evaluare;se lucrează la elaborarea procesului de accesare a finanțării nerambursabile a PT+Execuție

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu