Share
Concertul „Madrigal for Babies”, la Sighetu Marmației

Concertul „Madrigal for Babies”, la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, va susține concertul extraordinar „Madrigal for Babies”, la Sighetu Marmației. Evenimentul este creat special pentru bebeluși de sub un an și părinții acestora, precum și pentru femeile însărcinate.

Maramureșenii sunt invitați luni, 22 aprilie, de la ora 12.00, la Centrul Cultural Pastoral „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației.

„Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectului muzicii asupra copiilor între 0 și 12 luni, precum și asupra viitoarelor mame, spectacolul-concept oferă părinților și viitoarelor mame ocazia unică să cânte alături de Corul Madrigal melodii cu efecte benefice asupra celor mici”, transmit organizatorii spectacolului.

Programul muzical cuprinde piese ca „Greensleeves”, „Moon River”, „Cântec de leagăn” etc., compuse, între alții, de Henry Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert sau Joseph Rheinberger. Momentele muzicale au fost special alese pentru acest eveniment, iar mamele vor fi invitate să fredoneze împreună cu muzicienii de pe scenă. La crearea atmosferei blânde vor contribui și lumini colorate și proiecții simple, adecvate evenimentului și vârstei participanților.

Concertul „Madrigal for Babies” face parte din proiectul de cercetare cu același nume, derulat de Corul Madrigal în colaborare cu pianista și muzicoterapeuta Angelica Postu, președinta Asociației Române de Muzicoterapie, specialist care profesează în calitate de muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin, doctorandă a Universității de Arte din Berlin.

Conceptul și regia evenimentului sunt semnate de Emil Pantelimon, consultanța de specialitate în domeniul muzicoterapiei este oferită de Angelica Postu, Dorin Popovici creează proiecțiile video, iar la pian interpretează Adina Cocargeanu.

Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies” face parte din seria „Festival Madrigal la Baia Mare”, care se desfășoară în perioada 15 – 28 aprilie 2024 în județul Maramureș și cuprinde mai multe evenimente culturale și educaționale la Baia Mare și Sighetu Marmației.

Festivalul Madrigal este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș (OMD MM), Institutul Național al Patrimoniului Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare.

Accesul publicului este gratuit, în baza rezervării online pe platforma Bilete.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu