Share
Zece zile de implicare civică. Voluntarii maramureșeni sunt invitați să se alăture la a șasea ediție a proiectului 4/4PentruPrieteni

Zece zile de implicare civică. Voluntarii maramureșeni sunt invitați să se alăture la a șasea ediție a proiectului 4/4PentruPrieteni

Cea de-a șasea ediție a proiectului 4/4PentruPrieteni este lansată în curând. Proiectul este inspirat din filosofia de viață a activistului american Martin Luther King Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”. Astfel, în perioada 1-10 aprilie va fi o perioadă dedicată comunității și faptelor bune, după cum arată organizatorii.
„În ediția din 2024, an electoral semnificativ pentru democrație, ne concentrăm pe activități care încurajează spiritul și implicarea civică. Vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre pentru dezvoltarea democrației și pentru a sublinia importanța dreptului la vot, un instrument puternic pentru combaterea injustiției și eliminarea barierelor care ne separă”, arată organizatorii evenimentului într-un comunicat remis presei.
Luna aprilie este Luna voluntariatului în SUA, iar proiectul 4/4PentruPrieteni se dorește a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.
„Împreună ne implicăm pentru a genera schimbări pozitive în orice loc ne aflăm. Fiecare an aduce o creștere în numărul activităților de voluntariat înscrise în proiect, iar implicarea personală în aceste activități va contribui la cultivarea implicării civice, toleranței și responsabilității sociale. Ediția a VI-a a evenimentului <4/4Pentru Prieteni> va include și o componentă online specială dedicată coordonatorilor locali și voluntarilor, cu formatori din România și din SUA”, mai arată documentul.
Astfel, sunt invitate să participe orice organizații de tip ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de organizație care vrea să găzduiască sau să organizeze un eveniment în perioada 1- 10 aprilie.
Înscrierea se poate face aici, până pe 10 martie 2024.
Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline și disponibile tuturor celor interesați.
Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de asigurarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea activității.
Proiectul este organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education.
Reprezentanții Ambasadei SUA în România și ai Consiliilor Americane pentru Educație Internațională vor participa pe teren la varii activități, în funcție de disponibilitate.

Informații complete despre program sunt disponibile aici.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu