Share
Aproape 2000 de tineri vor beneficia de permisele „DiscoverEU”

Aproape 2000 de tineri vor beneficia de permisele „DiscoverEU”

„DiscoverEU” este o acțiune din cadrul programului Erasmus care oferă ocazia de a cunoaște Europa și tot ce ține de patrimoniul cultural și istoria acestui continent. Se pot înscrie cei care au 18 ani și sunt rezidenți într-un stat membru al UE.
Cei selectați vor beneficia de un permis de călătorie, deplasarea facându-se în principal cu trenul. Vor primi un card european de tineret DiscoverEU și vor avea posibilitatea unor reduceri pentru vizitele culturale, cazare, masă, transport local și activități de învățare.

Care sunt condițiile de participare

  • cei născuți între 1 ianuarie 2005(inclusiv)- 31 decembrie 2005 (inclusiv)
  •  completarea corectă a formularului de înscriere online, specificarea numărului cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  •  obligativitatea de a fi cetățean sau rezident într-una din următoarele țări: Statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.
  • Altă condiție este și de a răspunde la un set de întrebări, quiz( cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Cei selectați pot călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, în perioada 1 martie 2024- 31 mai 2025.
Persoanele cu probleme de sănătate sau cu dizabilități au dreptul la asistență și sprijin pe perioada călătoriei.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu