Share
La rezultate economice, Fărcașa bate toate orașele din județ și se trage de șireturi cu cele două municipii

La rezultate economice, Fărcașa bate toate orașele din județ și se trage de șireturi cu cele două municipii

Recent, sub egida Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, a apărut revista „Repere economice maramureșene 2018”,  care relevă aspecte interesante ale economiei județene.  Cum ar fi faptul că o comună se trage de șireturi cu cele două municipii din Maramureș și depășește toate orașele și comunele din județ, situându-se pe podiumul economic, locul fiind stabilit de criteriul utilizat.  E vorba de Fărcașa, care ocupă primul loc la criteriul ”profit brut/ locuitor” (cu 3462 euro/locuitor), locul doi la ”cifra de afaceri”   (care reprezintă 30%  din  846.607.589 euro – cifra de afaceri a tuturor comunelor din județ) și locul trei la ”profitul brut realizat” (capitol la care e devansată de Baia Mare și de Sighetu Marmației). Datele financiare prezentate în lucrare sunt aferente bilanțurilor anuale din perioada 2008-2017, depuse de către firmele înregistrate cu sediul social în județul Maramureș, lucrarea conținând și o analiză  a evoluției principalilor indicatori de bilanț din perioada 2013-2017, pe domenii de activitate.

Dar să vedem cum arată, în lumina acestor date,  podiumul economic al Maramureșului (criteriul principal fiind cifra de afaceri).

Pagina de Facebook a comunei Fărcașa menționează firmele care au o contribuție importantă la această clasare în economia maramureșeană:  Eaton Electro Producție SRL, Hagero SRL, Ridorail SRL, Truck Sped SRL, Inter-bus SRL, lor adăugându-li-se și celelalte firme, cu cifre de afaceri mai mici.

Cifre de afaceri de peste 100.000.000 de euro mai realizează două comune – Recea și Dumbrăvița –  și două orașe: Tăuții Măgherăuș și  Târgu Lăpuș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


3 Comentarii în această postare

  1. Baia Mare ca oras,din pacate,nu mai conteaza din punct de vedere economic,administratiile locale si primarii fiind total pe langa problemele economice ale baimarenilor.Au ajuns baimarenii sa faca naveta in Tautii Magheraus,Sarbi si Dumbravita,foarte multi pentru un salariu minim.In municipiul,resedinta de judet se construiesc blocuri,printre blocuri,doar atat putem.In rest Piata Izvoarele e nereabilitata si de un jeg monumental,orasul e plin de cladiri cu fatade scorojite si ruine gata oricand sa se prabuseasca.Doar atat putem,din pacate.

    Răspunde
  2. Antohie Simion

    Aceste cifre economico_financiare ale comunei Farcasa,derivă din rezultatele bune și foarte bune ale societăților economice din teritoriu,dar și a conducerii primăriei,consilierilor și altor factori de interes din comuna! Sunt mîndru căci pot concluziona aceste rezultate,la o comună așa de frumoasă și dezvoltata,la nivel de județ!Aceste aprecieri vin din partea unuia care face parte din urbea comunei Farcasa,deși nu locuiesc tot timpul acolo! Felicitări și numai bile albe să obțineți!!!

    Răspunde
    • Ce-i opreste si pe ceilalti edili sa dezvolte localitatile in care sunt primari? Tagarlas il provoaca pe Zetea la dezbateri dar se fereste de Chereches,iar pentru noi maramuresenii nici social democratii dar nici liberalii ( primar liberal in Baia Mare zeci de ani ),nu au facut nimic pentru dezvoltare.

      Răspunde

Lasă un comentariu