Share
Un nou drept pentru pacienții asigurați în sistemul de sănătate

Un nou drept pentru pacienții asigurați în sistemul de sănătate

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate se vor bucura de un nou drept, terapia durerii.  Proiectul de lege se află la Senat. Deși extrem de supărător, simptomul a fost neglijat până acum, pentru că tratamentul bolii are prioritate. 70 la sută dintre români au suferit cel puțin un episod de durere cronică sau acută – spun cei care au scris proiectul de lege. Mulți au îndurat suferința, până când medicii au găsit și tratat cauza. Tratarea durerii necesită, de multe ori, implicarea mai multor specialiști.

Stelian Mociu, medic primar anestezie: ,,Ai nevoie de o echipă întreagă în spate. Această specialitate trebuie să fie integrată într-un spital. Pacientul vine la noi în terapia durerii după ce a fost în prealabil la colegul neurochirurg, la medicul de recuperare medicală.”

În clinicile private o consultație la medicii care au competențe în terapia durerii costă peste 300 de lei. O ședință de tratament poate depăși 1000 de lei.

Dacă proiectul de modificare a legii sănătății va trece de votul Parlamentului, acest serviciu medical ar putea fi decontat din fondurile casei de asigurări de sănătate.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu