Share
Mulți legumicultori din Pericei, sosiți la Asuaj

Mulți legumicultori din Pericei, sosiți la Asuaj

Mulți legumicultori din Pericei, sosiți la Asuaj

La Târgul Cepelor sosesc anual vizitatori din Țara Codrului, împărțită între Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Dar unii nu vin doar pentru distracție, ci vin și cu… munca.

Târgul Cepelor este și locul în care sosesc mulți legumicultori din Țara Codrului, inclusiv in Pericei, județul Sălaj, acolo unde realmente există un monument al cepei. „Venim din Pericei absolut în fiecare an la sărbătoare, bine, exceptând atunci când nu s-a ținut sărbătoarea din cauza pandemiei. Cumpără lumea, să știți, mulți își fac provizii pentru iarnă. Chiar că a meritat cu prisosință efortul de a veni la Asuaj, plus că totul timpul este o atmosferă plăcută”, arată un comerciant.

Alături un client mulțumit: „Am venit să cumpăr mai multe kilograme, că este nevoie pentru la toamnă, la iarnă. Tot timpul venim pentru că știm că găsim marfă de calitate. Venim din Baia Mare mereu”, arată un client venit la Asuaju de Sus. Evident că găsești la sărbătoare mulți „de-ai casei”, din localitatea organizatoare. Intrăm în dialog cu un domn și o doamnă, soț și soție. „Eu sunt de aici de loc, iar soția este venită de noră din Sălaj. Venim anual la sărbătoare, pentru că suntem de aici, din Asuaj. Azi am cumpărat niște mici, niște cartofi, privim concertul, ne bucurăm de ziua aceasta frumoasă”, arată cei doi soți cu domiciliul în Asuaju de Sus.

La ediția din 2023, o cunună de ceapă costă 8-9, chiar 10 lei, în timp ce un kilogram de ceapă costă 5 lei. Este limpede că la eveniment sosesc și mulți doritori să achiziționeze cantități mai mari, întrucât iarna se apropie.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu