Moș Nicolae a trecut cu multe daruri și prin Rozavlea - 9 minute în urmă
Lege pentru susținerea producătorilor maramureșeni - 59 minute în urmă
De ce este important managementul deșeurilor pentru companii? - 1 oră în urmă
Sărbătorile nu sunt despre depresie și singurătate! - 1 oră în urmă
Ansamblul „Transilvania” și Grigore Leșe au colindat la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 2 ore în urmă
Elevul sighetean Darius Alexandru Sindreștean a fost premiat de Societatea de Chimie din România cu Medalia Petru PONI - 2 ore în urmă
Strămutarea sezonieră a turmelor de oi, inclusă în patromoniul UNESCO - 3 ore în urmă
Poveste de iarnă la Coruia. De Hramul bisericii va fi lansată o broșură cu informații depre istoria bisericii de lemn - 14 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, joi, 7 decembrie - 15 ore în urmă
Să ajutăm o familie cu doi copii mici din Chiuzbaia să-și refacă locuința distrusă de incendiu - 17 ore în urmă
Mulți legumicultori din Pericei, sosiți la Asuaj
Mulți legumicultori din Pericei, sosiți la Asuaj
La Târgul Cepelor sosesc anual vizitatori din Țara Codrului, împărțită între Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Dar unii nu vin doar pentru distracție, ci vin și cu… munca.
Târgul Cepelor este și locul în care sosesc mulți legumicultori din Țara Codrului, inclusiv in Pericei, județul Sălaj, acolo unde realmente există un monument al cepei. „Venim din Pericei absolut în fiecare an la sărbătoare, bine, exceptând atunci când nu s-a ținut sărbătoarea din cauza pandemiei. Cumpără lumea, să știți, mulți își fac provizii pentru iarnă. Chiar că a meritat cu prisosință efortul de a veni la Asuaj, plus că totul timpul este o atmosferă plăcută”, arată un comerciant.
Alături un client mulțumit: „Am venit să cumpăr mai multe kilograme, că este nevoie pentru la toamnă, la iarnă. Tot timpul venim pentru că știm că găsim marfă de calitate. Venim din Baia Mare mereu”, arată un client venit la Asuaju de Sus. Evident că găsești la sărbătoare mulți „de-ai casei”, din localitatea organizatoare. Intrăm în dialog cu un domn și o doamnă, soț și soție. „Eu sunt de aici de loc, iar soția este venită de noră din Sălaj. Venim anual la sărbătoare, pentru că suntem de aici, din Asuaj. Azi am cumpărat niște mici, niște cartofi, privim concertul, ne bucurăm de ziua aceasta frumoasă”, arată cei doi soți cu domiciliul în Asuaju de Sus.
La ediția din 2023, o cunună de ceapă costă 8-9, chiar 10 lei, în timp ce un kilogram de ceapă costă 5 lei. Este limpede că la eveniment sosesc și mulți doritori să achiziționeze cantități mai mari, întrucât iarna se apropie.
DirectMM.ro