Share
ISJ, recomandări pentru profesori. Cum pot fi încurajați copiii implicați în cazuri de violență să vorbească cu adulții

ISJ, recomandări pentru profesori. Cum pot fi încurajați copiii implicați în cazuri de violență să vorbească cu adulții

Ministerul Educației face o serie de recomandări pentru a încuraja elevii care sunt implicați în cazuri de violență să vorbească cu adulții despre asta.

„Încrederea și respectul elevilor față de profesori sunt esențiale pentru existența unui mediu de învățare pozitiv și productiv. Menținerea acestui mediu presupune atenție, grijă și efort constant din partea tuturor”, arată Ministerul Educației.

Strategii care îi pot ajuta pe profesori să câștige și să mențină încrederea și respectul elevilor, recomandate de ME:

  • – Fiți autentici în interacțiunile cu elevii. Fiți deschiși și sinceri cu ei, arătați-le că aveți disponibilitate pentru a-i asculta și a-i înțelege!
  • – Investiți timp și efort în construirea unor relații pozitive cu elevii!
  • – Fiți consecvenți în aplicarea regulilor! Asigurați-vă că tratați toți elevii în mod echitabil și că nu favorizați sau discriminați pe cineva!
  • – Ascultați cu atenție opiniile elevilor. Încurajați-i să participe activ la discuțiile și activitățile desfășurate în clasă. Arătați-le că sunt importante contribuțiile lor.
  • – Exersați înțelegerea perspectivelor elevilor în raport cu experiențele lor de viață! – Fiți empatici și arătați-le disponibilitate pentru sprijin! Fiți sensibili la nevoile și emoțiile lor!
  • – Fiți un exemplu pozitiv pentru elevi prin comportamentul vostru! Arătați-le respect și politețe și tratați-i cu amabilitate!
  • – Oferiți sprijin și încurajare elevilor în atingerea obiectivelor lor. Manifestați-vă încrederea în potențialul lor. Fiți disponibili pentru a-i ajuta și a-i ghida în procesul lor de învățare.
  • – Comunicați clar și într-un mod respectuos cu elevii! Fiți deschiși la a primi feedback!

 

Credit foto: copilcreativ.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu