Share
Ziua Lacului Albastru, sărbătorită în 25 mai

Ziua Lacului Albastru, sărbătorită în 25 mai

Ca în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna mai, se sărbătorește în Baia Sprie, Ziua Lacului Albastru.

Și de această dată, autoritățile au pregătit o mulțime de activități pentru cei care doresc să participe la acest festival original.

Evenimentele vor debuta la ora 12,00 și se vor încheia în jurul orei 20,30. Iar gama de activități pregătite variază de la tur ghidat de minerit la ateliere pentru copii și concerte în aer liber.

Programul activităților

12:00 – 18:00

• Tiroliană peste Lacul Albastru

• Tur ghidat de minerit pe Dealul Minei, cu vizitarea unor vechi galerii miniere, sub îndrumarea prietenilor noștri de la Clubul de Speologie Montana (înscrieri la fața locului). Pentru vizitarea galeriilor este necasar să aveti echipament corespunzător și condiție fizică bună!

• Tir sportiv cu arcul, oferit de Club Bullseye (înscrieri la fața locului)

• Ateliere tehnice și educative puse la dispoziție de către Asociația Cercetașii Munților (înscrieri la fața locului)

• Atelier de ceramică și modelaj alături de Nicolas Leș (înscrieri la fața locului)

• Activități pentru copii făurite cu meșteșug de Clubul Hoppa

• Activități în aer liber (concurs de tras funia, de bătut cuie în buștean, etc)

18:00 – 20:30 – Concerte live de blues, rock și hard rock cu trupa Blues Lovers si DJ.

Doritorii trebuie să știe că în perimetrul Lacului Albastru accesul cu mașini și vehicule motorizate este strict interzis! Camparea corturilor se va face în zona Lacului Albastru.Pentru cei ce vin cu mașina, se recomandă să o parcheze în capătul Str. Crișan în parcarea amenajată pentru eveniment. De acolo se poate ajunge pe jos în aproximativ 15 minute la Lacul Albastru, prin pădure, pe potecă marcată cu punct albastru. Traseul alternativ pentru cei ce vin pe jos sau cu mountain bike este traseul punct albastru ce urcă din spatele Catedralei Romano-Catolice din centrul vechi, se continuă pe Str. N Iorga, iar apoi pe potecă prin pădure până la lac, mai arată organizatorii. Aceștia sunt Primăria și Consiliul Local Baia Sprie, Direcția de Lucrări Publice Baia Sprie, Casa de Cultură Baia Sprie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu