Share
Care este stadiul proiectelor pentru construirea Spitalul de îngrijiri paliative și a grădiniței din curtea bisericii „Nașterea Domnului” din Baia Mare

Care este stadiul proiectelor pentru construirea Spitalul de îngrijiri paliative și a grădiniței din curtea bisericii „Nașterea Domnului” din Baia Mare

În Baia Mare, în vecinătatea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” se dorește construirea unui spital. Este vorba despre Spitalul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”.

De asemenea, în curtea bisericii „Nașterea Domnului” din Baia Mare se va construi o grădiniță.

Câteva informații despre stadiul celor două proiecte importante pentru comunitate oferă Elena Grama, Consilierul Juridic al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului:

„Propunere de arhitectură pentru viitorul Spital de îngrijiri paliative, care va fi construit și administrat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

Proiectul este finalizat, autorizat și va avea cel puțin 120 de paturi, dotări medicale de ultimă generație, laboratoare, RMN, servicii radiologice și de imagistică medicală etc.

Toate aceste servicii medicale vor avea și o componentă socială, respectiv va fi asigurat un procent din totalul de paturi existente precum și servicii de laborator si investigații imagistice pentru persoane care reprezintă cazuri sociale pentru comunitate.

Acest spital și grădinița care se află acum în stadiu de autorizare (grădiniță care va avea trei grupe a câte 40 de copii și va fi construită în curtea Bisericii ” Nașterea Domnului” – în proximitatea Spitalului Județean), sunt cele două mari proiecte care vor începe să prindă contur în acest an, și pe care Episcopia le va administra în beneficiul comunității”.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu