Share
Maramureș: Cel mai mult a plouat în zona municipiului Baia Mare, peste 22 l/mp în jumătate de zi. Rămânem sub avertizări meteorologice și hidrologice

Maramureș: Cel mai mult a plouat în zona municipiului Baia Mare, peste 22 l/mp în jumătate de zi. Rămânem sub avertizări meteorologice și hidrologice

Vremea a devenit in general instabila. Cerul a fost variabil, cu innorari temporar accentuate spre seara si noaptea cand pe arii extinse au cazut ploi si cu caracter de aversa, insotite izolat de descarcari electrice.

Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 21.9 l/mp la Baia Mare (din 17 mai, ora 21.00 până în 18 mai, ora 09.00, însă a continuat să plouă și ulterior). Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta in cursul noptii de pana la 47 km/h, la statia meteo Iezer.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 21 de grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag si 23 de grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Vremea se va raci si va fi in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate indeosebi in cursul zilei cand pe arii relativ extinse se vor semnala ploi si cu caracter de aversa insotite si de descarcari electrice.

Noaptea si dimineata in zona montana inalta vor fi posibile precipitatii mixte. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si izolat 35 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare mai ales ziua, cu viteze la rafala in general de 50.-60 km/h, izolat 70 km/h, iar pe crestele montane de peste 80.-100 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 9-13 grade, iar cele minime intre 3 si 7-9 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Trebuie să spunem faptul că ploile torențiale au cauzat unele probleme, cu precădere pentru șoferi. Spre exemplu, pasajul CFR din Baia Mare, zona Semilună, a fost complet inundat în seara de 17 mai. În plus, furtunile, cu precădere cea de aseară, a făcut ca apa să băltească în unele gospodării, pentru scurt timp. 22 l/mp în aproximativ 12 ore este mult, însă, spre exemplu, în unele localități din Bihor, s-au înregistrat, tot în 12 ore, aproximativ 100 l/mp, fapt pentru care a fost emis cod roșu meteorologic. Reamintim faptul că rămânem sub coduri galbene meteorologice de cantități de apă însemnate și intensificări susținute ale vântului până în 18 mai, ora 23.00, respectiv cod galben hidrologic de pericol de inundații până în 18 mai, ora 16.00 (la orele dimineții, mai exact ora 09.00, este valabilă această avertizare), în eventualitatea în care nu va fi actualizată).

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu