Share
Corecții de prețuri pe piața imobiliară

Corecții de prețuri pe piața imobiliară

Prețurile pe piața imobiliară  au înregistrat o creștere controlată de câteva procente față de anul trecut, susține Zoia Bozău reprezentantul unei agenții imobiliare din Baia Mare. Acest lucru înseamnă că doar unele proprietăți s-au scumpit, în timp ce altele dimpotrivă, au revenit la prețuri mai aproape de realitate.

 

” În contextul unei cereri care a înregistrat o scădere ușoară, în multe situații s-a sesizat o corecție negativă  a prețurilor, acolo unde evaluarea făcută de proprietari a fost prea mare. Acest lucru se explică și prin lipsa investitorilor din economia locală:  . în loc să atragem noi investitori, pleacă și cei existenți (dau ca exemplu închiderea fabricii de volane din Baia Mare)” – spune Zoia Bozău.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


7 Comentarii în această postare

  1. Ion Rugina

    Nu piata imobiliara dicteaza venirea sau plecarea investitorilor,chiar din contra din cate se vede in zonele in care pretul locuintelor a explodat ( Cluj Napoca,de exemplu),s-au gasit investitori si pentru al V-lea Tetarom construit in parteneriat privat-CJ. Cluj).Investitorii se asteapta in Parcuri Industriale construite, la cheie,nu pe povesti politico-administrative,iar noi inca avem investitori pentru care marirea salariului cu 50 de euro,ii baga in faliment.Administratie locala si judeteana jalnica,investitori la fel de jalnici.

    Răspunde
    • Nici nu a zis nimeni că dictează. Nu răstălmăciți. Se sublinia un efect al plecării investitorilor străini; fiind străini,închiriau/cumpărau imobile. Plecarea lor determină dimunuearea cererii pe piața imobiliară. Simplu ca bună ziua. Nici nu intram în vorbă dacă, de această dată, nu ați fi apelat la un pseudonim cu rezonanțe de expert în economia mondial (prenumele lui fiind Anghel)

      Răspunde
      • Ion Rugina

        Sigur ca da,platiti cu minimul pe economie la Volane si putin mai bine platite cu weekenduri lucrate,cateva sute de muncitori influentau piata imobiliara a orasului.Oricum nu au disparut in spuma marii,multi dintre ei s-au angajat in putinele fabrici din zona,inlocuindu-i pe cei care au plecat in strainatate,de prea mult bine.Piata e dictata de cei care muncesc in strainatate si isi blocheaza economiile in plasamente imobiliare,greu de gestionat de la distanta,mai ales pentru cei care le inchiriaza.P.S.Ion era intentionat pus la bascalie,mai ales ca toti putem sa fim experti.Terenul din Lapusel,de 20 de ha de balarii,proprietate a consiliului judetean,e pe gratis si nu vad cum influenteaza piata imobiliara,mai ales ca pentru conducere,in urma unor studii,cica nu renteaza sa faca parc industrial,deoarece nu mai are judetul muncitorii,toti sunt artisti la spectacolele organizate,gen Haida Hai.Aia da,experti adevarati.

        Răspunde
        • Discutând local, în general când vine un investitor străin puternic, își aduce oamenii de încredere, pentru care închiriază/cumpără locuințe dintre cele mai bune. Ei influențează piața imobiliară, nu acei oameni plătiți cu minimul pe economie.

          Răspunde
          • Ion Rugina

            Nu puteti sa ma convingeti.In general boardul unei companii straine investitoare nu-si cumpara locuinte,deoarece toti viseaza sa aiba succes aici si sa se intoarca acolo unde au familii,sefi peste fosti lor sefi.Sunt cativa care divorteaza in urma contactelor cu populatia bastinasa.In rest masa de inchiriere ar trebui sa fie constanta,chiriasii indineni de la fostul Combinat au fost inlocuiti de cei de la Volane,iar daca o sa-mi spuneti ca exact acum pe astia nu-i inlocuieste pe astia nimeni ( cati sefi puteau sa fie din alte zone la 100 de muncitori),o sa va zic ca problema a rezolvat-o guvernul,prin marirea numarului de bugetari,multi dintre ei nou veniti in oras.Eu as fi ridicat o reala problema a viitoarei piete imobiliare,natalitate scazuta,peste 17 000 de pensionari mai multi decat angajati,lipsa unor noi locuri de munca care sa compenseze cele cateva mii de pensionari care o sa plece dintre noi si a caror locuinte raman goale,la vanzare,deoarece pruncii lor sunt fie in orase prietenoase cu un nivel bun de trai,fie sunt chiar plecati din tara si nu se vor intoarce niciodata.Asta e un efect demn de luat in seama pentru piata imobilara,dezechilibrul major intre numarul de pensionari si numarul de angajati.

          • Aveti talentul de a nu nuanța, pentru a vă susține demonstrația. Depinde și de calibrul investitorilor. Indienii și-au luat vilă cu chirie de ordinul a 3000 de euro/lună. Cei de la volane i-or fi înlocuit, dar vin de la filiala din Timișoara și fiți sigur că nu au dat o astfel de chirie. Cu cât anvergura investitorilor scade, scade și chiria, recte o felie de piață imobiliară. O felie de fenomen am inclus și noi în material. Vă lăsăm dvs. plăcerea de a aborda fenomenul mai pe întreg

      • Ion Rugina

        Efect? Efect poate fi si reabilitarea unui bloc social ( la inchirieri),sau aparitia sau disparitia unor sectii de la Nord,creditarea avantajoasa a unor milionari dispusi sa construiasca imobile pentru locuinte,ca altfel ceea ce se spune nu prea are fundament.Adica in ultimii 5 ani nu a mai venit vreun investitor serios in zona,iar in oras au fost construite,sa nu zic peste 100,ci cateva zeci de blocuri,ceea ce sincer e total invers teoriei sustinute.Iar faptul ca cei de la Volane au plecat si o sa mai apara niste blocuri,cu zeci de apartamente,sa recunoastem e chiar o enigma.Le-o fi dat salarii compensatorii sa-si cumpere locuinte.

        Răspunde

Lasă un comentariu