Share
Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Stresul în viață, cum reușim să facem față, sfaturi esențiale; Gestionarea problemelor la locul de muncă

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Stresul în viață, cum reușim să facem față, sfaturi esențiale; Gestionarea problemelor la locul de muncă

Stresul la locul de muncă poate fi copleșitor pentru unele persoane. Gestionarea lui este fundamentală pentru sănătatea psihică.

Amintesc câteva idei de gestionare.

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să identifici sursele de stres. Exact ce te face să te simți stresat.

Uneori oate fi vorba de deadline-uri strânse, conflicte între colegi sau suprasolicitarea.

Ca în orice lucru pe care-l avem de făcut, panificarea și prioritizarea în funcție de importanța lor e importantă. Bryan Tracy în cartea ”Începe cu ce nu-ți place” afirmă că întotdeauna este bine să începem cu activitatea cea mai grea pentru că la finalul zilei nu mai avem atâtea resurse si energie să ne implicăm în ceva greu, dificil.

Acest lucru te va ajuta să te simți mai în control și să reduci sentimentul de copleșire.

Plus, scrie-le pe foaie să le vezi și bifează imediat ce îndeplinești sarcinile.

Dacă anumite sarcini sau situații te copleșesc, nu ezita să comunici cu managerul sau colegii. O comunicare deschisă poate duce la găsirea soluțiilor sau la redistribuirea sarcinilor.

Unele persoane nu știu spune NU!

Atenție mare, de multe ori nu putem să punem limite din FRICĂ. Uneori e o frică inconștientă. Anumite situații ne dau trigger la trecut.

Învață să spui „nu” atunci când te simți suprasolicitat. Stabilește limite clare pentru timpul și energia ta, astfel încât să poți menține un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională.

Fă pauze scurte, fă câteva exerciții de respirație,

La finalul zilei, poți găsi folositor să faci exerciții de meditație sau mindfulness.

Pot fi utile pentru reducerea stresului. Găsește o tehnică de relaxare care se potrivește cu tine și practic-o în mod regulat.

Setează-ți obiective care să fie realizabile într-un interval de timp rezonabil. Nu te suprasolicita cu tot felul așteptări nerealiste, deoarece acest lucru poate genera stres suplimentar.

Respectă orele de odihnă, fă sport, alimentează-te corect.

Un stil de viață sănătos poate crește rezistența ta la stres și poate îmbunătăți starea ta de spirit în general.

Uneori, poate fi folositor să vorbești cu cineva care înțelege situația ta.

Găsește un coleg de încredere cu care să discuți despre provocările tale la locul de muncă.

Dacă stresul ldevine atât copleșitor și interferează cu viața ta personală sau cu performanța ta la muncă, cere ajutor specializat. Uneori e nevoie psiholog. El vede obictiv lucrurile și te poate ajuta să depășești anumite probleme.

Spor în toate!

Psiholog Psihoterapeut CECILIA ARDUSĂTAN

Colaboratoarea noastră este activă permanent pe rețelele de socializare: Facebook (este pe contul personal: Cabinet individual de psihologie clinică şi psihoterapie Ardusătan Cecilia), Instagram (ardus.cecilia), TikTok (Ardus Cecilia), Youtube (Mind Fitness with Cecilia). Dați like, share, subscribe!

*Notă – rubrica este una săptămânală, așadar vă rugăm să ne semnalați care ar fi temele pe care le-ați dori abordate!

Citește și

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Aspecte despre viața unui copil; Cum acesta este proiectul perfect al lui Dumnezeu și în sinele lui are schița perfectă de evoluție personală


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu