Share
Focar în creștere la Spitalul Sighet: Șapte pacienți depistați cu COVID-19, la scurt timp după ce 13 angajați ai unității au fost testați pozitiv

Focar în creștere la Spitalul Sighet: Șapte pacienți depistați cu COVID-19, la scurt timp după ce 13 angajați ai unității au fost testați pozitiv

Situația este tot mai îngrijorătoare la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, unde focarul este în creștere odată cu efectuarea testărilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș a comunicat faptul că, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în urma testării pentru depistarea virusului COVID-19, sunt pozitivi șapte pacienți internați într-o secție a unității medicale.

„Cei șapte pacienți infectați cu noul Coronavirus au fost izolați și mutați în secția de boli infecțioase. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a procedat la recoltarea de probe în secție, la personalul medical și la ceilalți pacienți, iar rezultatele testelor sunt negative. S-a procedat la curățenia și dezinfecția secției unde au fost internați inițial cei șapte pacienți. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus”, a explicat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

CJSU Maramureș a adăugat și faptul că cei șapte pacienți sunt asimptomatici. Reamintim faptul că, până în prezent, s-a efectuat testarea a 385 de angajați ai Spitalului Municipal Sighetu Marmației. În total, 13 angajați au fost testați pozitiv. S-a efectuat și testarea pacienților, momentan 300 la număr. Până în prezent, 7 dintre ei au fost testați pozitiv. Luni, 22 iunie, se va finaliza testarea tuturor pacienților și angajaților. Autoritățile județene anunțaseră că se vor testa în masă, în total, prin metoda „pooling”, 450 angajați și 350 pacienți. Totuși, nu este exclus să se facă și teste suplimentare, nu prin această metodă de grup.

În fapt, conform autorităților județene, „principiul testării în masă a maramureșenilor se referă la o această nouă metodă – „pooling” – posibilă prin utilizarea capacității de testare automată a laboratoarelor de biologie moleculară. Spre exemplu, în cazul unui angajator care va dori testarea tuturor angajaților dintr-o secție, se vor preleva probe de la fiecare angajat, care apoi se vor stoca într-un mediu de cultură umed. Dacă una dintre persoanele testate este infectată, toate celelalte probe vor prezenta infecția. Dacă niciuna dintre persoanele testate nu este infectată cu virusul SARS-CoV-2, va fi suficientă testarea unei singure probe, pentru a indica rezultatul negativ la nivelul întregului grup. În cazul unui rezultat pozitiv, se va relua testarea efectivă a fiecărui angajat în parte. Prin testarea automată, capacitatea de prelucrare a probelor crește, iar prin utilizarea metodei „pooling” se face o mare economie, atât în ceea ce privește kiturile de testare, cât și în privința timpului alocat testării”, au explicat autoritățile județene.

C.Ț.

Citește și

Îngrijorător: Crește numărul angajaților Spitalului Sighetu Marmației, infectați cu COVID-19. S-a ajuns la 13, în total


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu