Share
Îngrijorător: Crește numărul angajaților Spitalului Sighetu Marmației, infectați cu COVID-19. S-a ajuns la 13, în total

Îngrijorător: Crește numărul angajaților Spitalului Sighetu Marmației, infectați cu COVID-19. S-a ajuns la 13, în total

Informații îngrijorătoare în cazul Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Dacă ieri erau 8 cazuri confirmate de COVID-19 în rândul angajaților, acum s-a ajuns la 13, în total.

La Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în urma testarii pentru depistarea virusului COVID-19, sunt pozitive alte cinci cadre medicale. Și aceste persoane au fost internate într-o secție de boli infecțioase a unei unități medicale.

„Cei 13 angajati confirmați (asistenți medicali și personal auxiliar) își desfășurau activitatea în patru pavilioane din cadrul unității medicale. S-a procedat la efectuarea curățeniei și dezinfecției celor patru pavilioane. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Contacții direcți au fost izolați la domiciliu. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Autoritățile nu au comunicat care este numărul contacților izolați la domiciliu și nici ceea ce se va întâmpla în continuare. Este limpede, însă, că zvonurile cu privire la închiderea spitalului sunt tot mai „share-uite” în comunitate. Cert este că numai Ministerul Sănătății ar putea lua o astfel de decizie. Autoritățile județene au mai arătat că vor fi testați, în total, prin metoda „pooling”, 450 angajați ai unității medicale și 350 pacienți. Ce urmează… rămâne de văzut!…

C.Ț.

Citește și

Covid-19 la Spitalul Sighetu Marmației: Alte cinci cadre medicale infectate. Numărul total a ajuns acum la opt!

Loteria COVID-19 la Spitalul Sighet: De la 2 la 20 nou infectați în unitatea medicală. Posibil focar? (SURSE)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu