Share
Ultraj judiciar: Un judecător de la Sighetu Marmației a fost înjurat și amenințat printr-un mesaj trimis pe fax

Ultraj judiciar: Un judecător de la Sighetu Marmației a fost înjurat și amenințat printr-un mesaj trimis pe fax

Situație mai puțin obișnuită în Sighetu Marmației. Un judecător de la Sighetu Marmației a fost amenințat cu moartea de un bărbat prin intermediul unui mesaj trimis prin fax.

Ca urmare a acestei stări de fapt, bărbatul care l-a trimis a fost arestat preventiv, au informat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației într-un comunicat de presă.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la data de 07.04.2021, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, prevăzută de art. 279 alin 2 din Codul penal raportat la art 206 alin 1 din Codul penal, constând în aceea că pe numărul de fax a Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, s-a primit un înscris, ce cuprinde, pe lângă injurii şi expresii obscene, ameninţări adresate persoanei vătămate M.L.A., judecător în cadrul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

În cauză, la data de 15.04.2020, s-a dispus continuarea urmăririi penale şi luarea măsurii reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de numitul Ş.G., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, prevăzută de art. 279 alin 2 din Codul penal raportat la art 206 alin 1 din Codul penal, iar la data de 16.04.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de susnumit, şi tot la aceiaşi dată Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus arestarea numitului Ş.G. pe o durată de 30 de zile.

Precizăm faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie”, au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Sighetu Marmației.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu