Share
Concurs de pictat pereții. S-a dat startul la înscrierile pentru Murals of Youth 2024

Concurs de pictat pereții. S-a dat startul la înscrierile pentru Murals of Youth 2024

Pentru al doilea an consecutiv, liceeni din toată lumea se pot înscrie la concursul internațional de artă murală ”Murals of Youth”. În România, concursul va avea loc la Cluj Napoca, între 30 august și 1 septembrie 2024.

Este primul concurs de artă murală pentru liceeni și este organizat în România de Comunitatea 156. Evenimentul, ajuns la a doua ediție, va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, fiind eveniment principal în cadrul Festivalului Murals of Youth (M.Y.).

Evenimentul aduce împreună tinerii artiști, profesioniștii și comunitatea, transformând centrul orașului Cluj-Napoca într-o expoziție impresionantă și vie. Cu live painting, ateliere dedicate publicului larg și conferințe, festivalul promovează expresia creativă și conexiunile culturale într-un mod energic și educativ.

Condiții de participare

Cei care vor să participe la concurs trebuie să trimită schițe, portofolii și detalii de înregistrare, până în data de 30 iunie 2024, pe adresa de email a Comunității 156, organizatorul evenimentului. După această dată va avea loc selecția elevilor, care va fi efectuată de un juriu format din patru artiști, iar în luna iulie vor fi anunțați cei selectați să participe la concurs. Singura condiție pentru concurenți este să fie elevi de liceu (clasele IX-XII). Mai mult edetalii găsiți aici.

Obiectivul principal al festivalului M.Y. este să promoveze educația prin artă, oferind elevilor de liceu, dar și publicului larg, o platformă de explorare a artei și a abilităților artistice. Pe lângă concurs, festivalul găzduiește cursuri speciale de artă, pentru vizitatorii festivalului. De asemenea, festivalul M.Y. creează un mediu propice pentru discuții libere între elevi și profesioniști, oferindu-le șansa de a-și împărtăși experiențele și de a primi sfaturi practice.

Scopul comunității este schimbarea felului în care este privit sistemul de învățământ din România, prin organizarea de activități extrașcolare care nu se regăsesc în curriculă, pentru a pregăti elevii să devină profesioniști, oameni care să aducă un plus de valoare societății. De asemenea, membrii Comunității 156 își propun să ajute la organizarea unor astfel de comunități în cât mai multe școli din România.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu