Share
Antonia Obreja, mărturisiri șocante, despre ultimele cuvinte ale soțului Rudel Obreja; drama marelui campion la box!

Antonia Obreja, mărturisiri șocante, despre ultimele cuvinte ale soțului Rudel Obreja; drama marelui campion la box!

Antonia Obreja, mărturisiri șocante, despre ultimele cuvinte ale soțului Rudel Obreja; drama marelui campion la box!

Antonia Obreja, văduva fostului președinte al Federației Române de Box, susține că soțul ei și-a presimțit moartea. Iar ultimele cuvinte ale lui au fost sfâșietoare, arată Antena 3 CNN.

Soția lui Rudel Obreja spune că soțul ei a murit împăcat, și că și-a ”iertat călăii”. ”În ultimele lui cuvinte ne-a spus că ne iubește și că va fi alături de noi indiferent unde se va afla. Acestea au fost ultimele cuvinte”, a povestit Antonia Obreja în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Înainte de încarcerare

Rudel Obreja, afacerist și fost președinte al Federației Române de Box, a murit la vârsta de 57 de ani. Acesta suferea de cancer şi fusese eliberat din închisoare pentru a se trata. Din nefericire, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, în septembrie 2022 fiind deja de nerecunoscut. Rudel Obreja a cerut să rămână în libertate și să aibă permisiunea să părăsească România pentru tratament. Judecătorul a rămas în pronunțare.

Antonia Obreja susține că, înainte să fie încarcerat, Rudel Obreja a stat în carantină nu mai puțin de 21 de zile, timp în care i s-au făcut toate analizele și în care a fost declarat clinic sănătos. ”Soțul meu, în luna noiembrie 2021, și-a făcut analizele de rutină pe care și le făcea la cel mult doi ani. Fiind un om sănătos, nefiind niciodată în spital, fără medicamente, fără tratamente, neavând niciun simptom, nu și le făcea chiar anual, însă la doi ani și le făcea. Analizele din noiembrie 2021 sunt toate perfecte. Inclusiv ecografia abdominală”, a declarat Antonia Obreja pentru Antena 3 CNN.

”A fost declarat clinic sănătos”

Ulterior, și în timpul carantinei, toate consultațiile au ieșit bine. ”În această carantină nu știu dacă sunt analize, cât sunt consultații. În momentul în care deținutul ajunge în penitenciar, în această carantină de 21 de zile, are parte de consultații din partea medicilor din penitenciar. În urma tuturor consultațiilor la care a fost supus, ca oricare alt deținut, soțul meu a rezultat că este clinic sănătos și apt pentru detenție.

La aproximativ două săptămâni după încarcerarea din 7 aprilie 2022, a acuzat dureri. A mers la cabinetul medical de la penitenciarul Rahova de mai multe ori, unde i-au spus că durerile este posibil să fi apărut de la saltea, este posibil să fie de la pernă. A tot așteptat să se obișnuiască, numai că aceste dureri s-au acutizat și după carantină a fost mutat la penitenciarul Jilava, pentru că regimul lui era de semi-deschis, cum a tot executat anterior, și a fost mutat acolo pentru că așa se procedează.

”A slăbit 17 kg în două luni și jumătate”

Acolo lucrurile s-au acutizat dramatic. Din păcate, a stat două luni și jumătate în ochii unui medic, stingându-se pe picioare pentru că el a slăbit 17 kg în două luni și jumătate până când acest doctor a binevoit să îl trimită la un spital în afara penitenciarului pentru consultații. A stat două luni și jumătate plângându-se de nouă ori la cabinetul medical numai în ultimele trei săptămâni, până să ajungă la spital, cu dureri groaznice, și i se administra Nospa și Omez.

Medicul de la Jilava i-a administrat Omez și Nospa, omul având cancer în stadiul 4 cu metasteze, în ultima fază a cancerului. Îl vedea că se usucă pe picioare și îi administra Omez și Nospa.

Mai mult, ceea ce mi se pare groaznic, îl trimite, la un moment dat, la Bagdasar Arseni la consult, în condițiile în care acest spital este un spital de neurologie. Nu are nicio treabă, nici măcar nu are secție de gastrologie. Medicii de acolo s-au mirat cum a ajuns acest om la ei, pentru că el acuza dureri abdominale”, mai povestește femeia.

”Deocamdată vreau să îmi conduc soțul pe ultimul drum din lumea aceasta materială, vreau să fiu alături de el cu tot ce se poate și cu liniștea pe care trebuie să o aibă la plecare, apoi pot să vă spun doar atât. Că îi voi apăra numele, îi voi apăra demnitatea, onoarea, curajul, tot acest patriotism pentru mine, pentru iubirea noastră și pentru copiii noștri. Pentru că acest om deosebit a lăsat trei copii orfani. Dar nu din dorința lui, pentru că i-a iubit enorm și și-ar fi dorit să rămână, fiind un tată exemplar și minunat”, a conchis Antonia Obreja la Antena 3 CNN.

Momentul critic

”Cancerul a fost depistat abia în momentul în care acest doctor a binevoit să îl trimită la Spitalul Floreasca, după două luni jumătate în care el acuza dureri și slăbise 17 kg. În momentul în care el a ajuns la Floreasca, i s-a făcut un ecograf, medicul a spus că ceva este în neregulă în abdomen, rămâne internat obligatoriu. A doua zi i-au făcut un computer tomograf care a venit cu vestea bombă. În momentul în care am fost anunțată, a căzut cerul pe mine. Am crezut că este greșit pacientul, adică este diagnosticul pentru un alt pacient.

Nici nu aveam cum să cred că soțul meu, dintr-un munte de om, care făcea sport în fiecare zi, care avea o viață foarte disciplinată, care avea o dietă îngrijită, ar fi putut vreodată să aibă cancer în stadiul 4 cu metastaze”, spune Antonia Obreja.

Acuzații grave

”Puteau să îl trimită în afară. Știți ce îi costa? Îi costa o mașină și doi gardieni care să îl păzească pe soțul meu. Atât îi costa. Puteau să îl trimită. Preferam să îl trimită și să i se dea un diagnostic cum că nu are nimic, sau o gastrită, sau altceva foarte ușor. Atât i-ar fi costat. Poate că s-ar fi descoperit cancerul într-un stadiu incipient. Dar s-ar putea să mă gândesc că ei nu i-au dat drumul până nu au fost siguri că nu se mai poate face nimic.

Când a ieșit, soțul meu și-a strigat disperarea și a spus că vrea să se trateze liber, că vrea să se trateze ca un om normal. El a spus. Nu mai avea energia pentru că trebuia să se canalizeze pe vindecare, pe salvare”, mai spune ea.

”Îi voi apăra numele și demnitatea”

”Deocamdată vreau să îmi conduc soțul pe ultimul drum din lumea aceasta materială, vreau să fiu alături de el cu tot ce se poate și cu liniștea pe care trebuie să o aibă la plecare, apoi pot să vă spun doar atât. Că îi voi apăra numele, îi voi apăra demnitatea, onoarea, curajul, tot acest patriotism pentru mine, pentru iubirea noastră și pentru copiii noștri. Pentru că acest om deosebit a lăsat trei copii orfani. Dar nu din dorința lui, pentru că i-a iubit enorm și și-ar fi dorit să rămână, fiind un tată exemplar și minunat”, a conchis Antonia Obreja la Antena 3 CNN.

Cine este Antonia Obreja

Antonia Obreja este soția lui Rudel Obreja și femeia care i-a fost alături până în ultima clipă. Ea i-a dăruit doi băieți fostului pugilist, Antonis și Rudelis.

Antonia Obreja este maramureșeancă la origine, este fiica unui foarte cunoscut fost primar de oraș din vecinătatea municipiului Baia Mare. Totodată, este cunoscută și prin participarea și câștigarea de premii la mai multe concursuri de frumusețe.

Scurtă Biografie Rudel Obreja

Rudel Obreja (n. 6 august 1965, Galați, România– d. 12 martie 2023, București, România) a fost un boxer român și om de afaceri. A ocupat funcția de Președinte al Federației Române de Box până în noiembrie 2012, demisionând în urma insistențelor forului internațional AIBA.

Deși nǎscut la Galați, Rudel Obreja și-a început cariera sportivă la București în anul 1977 în cadrul clubului sportiv Dinamo. Prima competiție la care a participat și pe care a și câstigat-o a fost Cupa 16 februarie 1980. Seria învingerilor continuă cu obținerea a 7 titluri de Campion Național al României, titlul de Vicecampion European la Atena în 1989 și a medaliei de bronz la Campionatele Mondiale de la Moscova din 1989. Participă în 1984 la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, unde are parte de cel mai memorabil meci din cariera sa, întâlnindu-l în optimile de finalǎ pe Mark Breland (SUA), acesta din urmǎ rezultând învingǎtor la puncte. Rudel Obreja acumuleazǎ în toți acești ani un numǎr de 230 de meciuri boxate din care 215 câștigate, reușind primul K.O. din istoria boxului amator cu cascǎ în anul 1984, chiar la Jocurile Olimpice.

Odatǎ ce și-a încheiat cariera de sportiv, Rudel Obreja a rǎmas în lumea boxului, devenind membru al Biroului Federal începând cu anul 1990. Este ales Vicepreședinte al Federației Române de Box în anul 1999, iar în 2004 ocupǎ cea mai înaltǎ funcție în cadrul aceleiași instituții. În anul 2001 devine membru în Comitetul Executiv al Federației Europene de Box Amator, iar apoi Vicepreședinte al aceleiași Federații în anul 2005. În anul 2007 este ales Vicepreședinte al Asociației Internaționale a Boxului Amator și șeful delegației tehnice pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

Ca președinte al Federației Române de Box, a intrat în conflict cu AIBA, care a decis în septembrie 2011 dezafilierea forului român, pentru nerespectarea termenilor suspendării sale de 11 ani, pentru că a permis sportivilor să boxeze fără căști de protecție în finalele Cupei României și pentru că ar fi încercat să ascundă acest lucru prin falsificarea unor documente. El a contestat însǎ dezafilierea și suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, obținând anularea deciziei în primele luni ale anului următor.

La data de 21 aprilie 2015, DNA l-a trimis în judecată pe Rudel Obreja sub acuzația de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită. Acesta este suspectat că, alături de alți inculpați, cu ocazia organizării unei gale de box ar fi beneficiat de fonduri provenite dintr-o sponsorizare ilegală.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Rudel Obreja la 5 ani de închisoare cu executare la data de 28 martie 2017. Decizia nu este definitivă.

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat în iunie 2018, de ÎCCJ, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Campioni pentru România (Gala Bute), decizia fiind una definitivă.

Eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au admis contestația de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorți.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție respinge ca nefondate contestațiile în anulare ale lui Rudel Obreja, prin urmare toți inculpații din dosarul Campioni pentru România (Gala Bute) revin în penitenciar, decizia fiind definitivă și a fost luată cu majoritate.

În luna iulie 2022, Tribunalul Ilfov a dispus întreruperea executării pedepsei închisorii pe o perioadă de 3 luni, pentru ca Rudel Obreja să urmeze tratamentul împotriva cancerului, într-un spital civil.

Suntem și noi alături de familia îndurerată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în liniște și pace pe Rudel Obreja! 

DirectMM.ro

Foto – Antena 3 CNN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu