Share
Maramureșeanca Sara Maria Șunea, în topul junioarelor din România, anul acesta, la „sportul minții”

Maramureșeanca Sara Maria Șunea, în topul junioarelor din România, anul acesta, la „sportul minții”

Maramureșeanca Sara Maria Șunea, în topul junioarelor din România, anul acesta, la „sportul minții”

În 7 decembrie 2023, începând cu ora 19,00, a avut loc cea de-a treia ediție a Galei Șahului Românesc, la Palatul CEC, situat pe Calea Victoriei, nr.13, în Capitală. Evenimentul a găzduit atât premierea celor mai buni șahiști ai anului 2023, cât și prezentarea principalelor inițiative pentru anul 2024.

În cadrul galei în care s-au premiat superlativele 2023 în șahul românesc, una din laureate a fost și Sara Maria Șunea, în vârstă de 11 ani. Aceasta s-a clasat pe locul 4 în topul junioarelor, de la U8 la U20. Ea a primit premiul de la Ana Paveleț, reprezentanta Hidroelectrica. Alături de Sara, au fost premiate Lia Maria, Maria Anistoroaei, Eliza Bădescu și Miruna Lehaci.

Sara a primit și un premiu special pentru rezultatele internaționale excepționale obținute de-a lungul acestui an, fiind printre „cei 7 magnifici”. Cei 7 magnifici, juniorii campioni la europene, s-au bucurat de a fi premiați de marele maestru Vishy Anand. Legenda șahului mondial i-a premiat pe: Maria Anistoroaei, Vladimir Sofronie, Henry Tudor, Sara Maria Șunea, Vasylyna Semenova, Eliza Bădescu și Lucas Rusu.

Lista integrală a premiilor

Alături de cei prezenți a fost Mihai Covaliu, Președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român care a oferit două premii speciale, lui Costin Stroe – premiu pentru performanța în șah, categoria persoane cu dizabilități și lui Dacian Pribeanu – premiu pentru performanța în șah, categoria persoane cu deficiențe de vedere.
Denisa Bucur și Mihnea Costachi au fost premiați de către Președintele F.R.Șah, Vlad Ardeleanu pentru performanțele în șah, la categoria Dezlegări.

Din partea STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Robert Rucăreanu l-a premiat pe Matei Cornel la categoria Șah prin corespondență.

Ana Paveleț, din partea companiei Hidroelectrica, a acordat premiile celor mai bune 5 junioare din România: Lia Maria, Maria Anistoroaei, Eliza Bădescu, Sara Șunea și Miruna Lehaci.

Legenda fotbaului românesc, marele Gheorghe Hagi a fost din nou alături de șahiștii români și a acordat premiile celor mai buni 5 juniori din România: Vladimir Sofronie, David Gavrilescu, Henry Tudor, Filip Magold și Lucas Rusu.

Cele mai bune 5 senioare din România au fost premiate de către Președinta Fundația Superbet, Augusta Dragic: Irina Bulmaga Miruna Lehaci, Corina Peptan, Mihaela Sandu, Raluca Sgîrcea și Luminița Cosma.

Din partea One United Properties, Andrei Diaconescu i-a premiat pe cei mai buni 5 seniori din România: Kirill Shevchenko, Bogdan Deac, David Gavrilescu, Constantin Lupulescu și Ciprian Nanu.

Cei prezenți au avut onoarea de o avea alături și pe Alteța Sa Regală, Principesa Sofia care a înmânat premiul Hall of Fame pentru întreaga activitate maestrului internațional Mircea Pavlov.

Mădălina Lejean Anușca, coordonatoarea programului Educație prin șah și profesorul Vlad Ungureanu au fost premiați de către secretarul de stat al Ministerul Educației – România Sorin Ion, pentru promovarea șahului în școli.

Vlad Ardeleanu a înmânat premiul special pentru promovarea șahului în mediul rural lui Alexandru Stegariu. Tot pentru această categorie a fost premiat și Cornel Marius Ursan.

Din partea SportsFestival și a Banca Transilvania, Horațiu Pitea a premiat cele mai bune cluburi de șah din țară: CS Dinamo Bucuresti, Clubul Sportiv Universitar de Sah Bucuresti și CS Oxygen București (Academia de Sah).

Generalul Cătălin Stegăroiu, din partea Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a oferit premiul pentru cea mai activă asociație de șah lui Cristi Radu din partea AMSB – Asociația Municipală de Șah București

Adelina Badea, CEO MOBEXPERT a oferit premiul special lui Cătăllin Ardelean pentru coordonarea loturilor de juniori mici, care au obtinut cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani la Campionatele Europene.

Maria Tătaru, Marketing Manager la Autonom, a premiat-o pe Delia Duca pentru cele peste 388 emisiuni de șah realizate (Strategie in alb si negru), conform Federației Române de Șah.

Felicitări tuturor pentru performanță!

C.Ț.

Citește și

Maramureșeanca Sara Maria Șunea, invitată la Gala Șahului Românesc; An productiv pentru sportiva noastră


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu