Share
Din cele nouă păduri din România incluse sub protecția UNESCO, două sunt din Maramureș (VIDEO)

Din cele nouă păduri din România incluse sub protecția UNESCO, două sunt din Maramureș (VIDEO)

Țara Lăpușului – țara oamenilor simpli, unde timpul se scurge altfel și clipa pare eternitate.

Destinele oamenilor s-au încrustat în piatră cioplită de curgerea rapidă a râului Lăpuș. Ținut de basm, cu peisaje care îți taie răsuflarea, unde legenda renaște și se transmite prin oamenii care cinstesc locurile.

„Cele mai valoroase păduri virgine de fag din România, însumând aproape 24.000 ha, au fost incluse în anul 2017 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dintre cele nouă păduri din România incluse sub protecția UNESCO, două sunt din Maramureș, respectiv cele din Groșii Țibleșului și Strâmbu Băiuț. Rezervația din Strâmbu Băiuț are o suprafață totală de 1,4 hectare și se compune din șapte trupuri de pădure, identificate ca păduri virgine și cvasi-virgine.

Aceste adevărate muzee vii cuprind arbori de fag și brad cu vârste ce depășesc 500 ani și se întind pe o suprafață de 598 ha. Sunt cele mai bine conservate păduri virgine de amestec de foioase din zona Munților Carpați, grupa Orientali. La 140 de ani, un arbore ajunge la 48 – 50 de centimetri în diametru, iar la 300 de ani la 120 de centimetri”, precizează
reprezentanții Centrului de Informare Turistică Târgu Lăpuș.

Vă invităm să urmăriți documentarul de mai jos pentru a vă reaminti de frumusețile județului nostru.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu