Share
Amplasamente de sacrificare și vânzare a mieilor, în Baia Mare

Amplasamente de sacrificare și vânzare a mieilor, în Baia Mare

La nivelul județului nostru, în ultimii ani nu au existat puncte de sacrificare temporară și vânzare a mieilor, nefiind solicitări.”Referitor la faptul că în ultima perioadă nu au mai existat solicitări pentru amenajarea acestor puncte de sacrificare, cred că unul dintre motivele pentru care s-a renunțat, sunt costurile relativ semnificative pentru această activitate”, declara cu un an în urmă, purtătorul de cuvânt al DSVSA Maramureș, Sirtonius Sima.

În acest an au existat solicitări de înființare și amenajare a unor astfel de puncte. Un punct de sacrificare temporară, este amplasat de astăzi, 30 aprilie 2024, în parcarea Străzii Oborului cu Eminescu. Celălalt punct, de vânzare a animalelor vii va fi în incinta pieței de pe strada Eminescu.

Reprezentanții Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș vor pune la dispoziție medici veterinari care vor face verificări amănunțite și controale, pentru a asigura respectarea normelor de igienă. Se va avea în vedere prevenirea răspândirii bolilor transmisibile prin alimente și asigurarea că produsele de origine animală sunt în conformitate cu standardele de calitate.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu