Vremea exactă în Maramureș, duminică, 11 iunie - 2 ore în urmă
Dialoguri constructive între părinți și polițiștii maramureșeni - 4 ore în urmă
Modificare importantă de circulație în Baia Mare - 5 ore în urmă
Sergiu Ciocan va continua în Liga 2 - 7 ore în urmă
Momente speciale la Catedrala din Baia Mare - 7 ore în urmă
Sfințirea vieții în Hristos: Întâlniri în Maramureș ale părintelui Constantin Necula cu tinerii credincioși; Dialoguri organizate de ATOP Baia Mare - 7 ore în urmă
MândrIE maramureșeană ediția 2023: Vine un artist foarte iubit de public la festivalul băimărean; Pavel Bartoș aduce cu el filmul de succes „Ramon” - 7 ore în urmă
Aparatură performantă la Policlinica 2 Baia Mare - 8 ore în urmă
Editorialul de sâmbătă: Dicționarul Centrului Artistic Baia Mare; Artiștii Școlii Hollósy la Baia Mare (III): Konrad Krzyżanowski (1) - 10 ore în urmă
Misiunile jandarmilor din acest weekend în Maramureș - 11 ore în urmă
Proiect finalizat: Căminul Cultural din Moisei, dotat cu costume populare; Tinerele talente vor putea duce tradiția mai departe (GALERIE FOTO)
Autoritățile din Moisei au anunțat faptul că s-a încheiat proiectul intitulat ”Dotarea Căminului Cultural în comuna Moisei, județul Maramureș”, cu o valoare totală de aproximativ 650.000 de lei, fonduri europene. Acesta a fost structurat pe 5 loturi distincte: furnizare echipamente de sonorizare, lumini scenă, instrumente muzicale, aparatură foto-video și costume populare. Primele patru au ajuns, treptat, în administrarea căminului, astfel că acum a venit rândul celui de-al cincilea.
„S-au achiziționat 64 (șaizeci și patru) de costume, ținute complete, din 4 zone diferite – Oaș, Codru, Someș și Moisei, Maramureș, câte 8 perechi de fiecare (fată-băiat), care de care mai frumoase și mai bine croite. Pozele, cu siguranță, vorbesc de la sine. Astăzi am intrat în posesia ultimelor piese, așa că ne bucurăm nespus de mult pentru această realizare de care nu multe administrații locale se bucură” – au explicat reprezentanții Primăriei Moisei.
Reprezentanții administrației locale au punctat faptul că munca depusă a fost făcută din pasiune. „Această reușită a fost posibilă numai prin implicare, perseverență, dragoste față de tradiție, folclor și sacru, prin mult efort, prin zecile sau sutele de apariții din ultimii 12 ani pe scenele țării ale tinerilor comunei noastre, membri ai Ansamblului Doina Maramureșului, ulterior transformat în Junii Moiseiului, soliști vocali, instrumentiști, prin realizarea unor festivaluri naționale de folclor ( Zilele Moiseiului și Festivalul de Colinde, ambele ajunse la zece ediții), și așa mai departe” – au punctat reprezentanții administrației locale.
Aceștia sunt mândri de realizare. „Prin acest proiect, nu numai că punem la dispoziție viitoarelor tinere talente din Moisei o ”infrastructură” de excepție, prin tot ceea ce s-a achiziționat, dar, sperăm din suflet să stârnim un mai mare interes pentru această latură a existenței noastre, atât ca oameni, cât și ca moiseieni, iar mai apoi ca români, deoarece autenticitatea folclorului românesc, alături de dragostea față de Dumnezeu, sunt, fără doar și poate, pietrele de temelie ale acestei națiuni și totodată puținele lucruri ce încă se păstrează intacte” – au conchis reprezentanții Primăriei Moisei.
C.Ț.