Share
Colegiului Național „Vasile Lucaciu” a participat la mai multe evenimente și activități legate de eclipsa totală de soare

Colegiului Național „Vasile Lucaciu” a participat la mai multe evenimente și activități legate de eclipsa totală de soare

În perioada 7 – 20 decembrie, profesoara de geografie Laura Cardoș din cadrul Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare a participat la mai multe evenimente și activități legate de eclipsa totală de soare, care a fost vizibilă din Argentina și Chile pe data de 14 decembrie 2020.

Împreună cu eleva Nicola Percsiovics din clasa a IX-a F, profesoara a prezentat în direct unitatea de învățământ băimăreană și eclipsa în cadrul activității „eclipse party”, organizată sub egida Uniunii Astronomice Internaționale, care a reunit elevi și profesori din România, Chile, Iran, Bulgaria, Rusia, SUA, Africa de Sud, Japonia etc.

Activitatea a fost urmărită în direct de numeroși lucaciști, care mai apoi au realizat infografice și au participat, alături de elevi și profesori din întreaga țară, la sesiunea interactivă în limba engleză, axată pe metoda CLIL, pe data de 16 decembrie 2020.

Tot în cadrul acestei sesiuni, prof. Laura Cardoș a predat o secvență de lecție despre eclipsa de Soare în limba engleză, a elaborat o fișă de lucru online, urmată de un test kahoot la care au participat elevi de la diferite școli din țară.

Lasă un comentariu