Share
Bibliotecarii băimăreni au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare

Bibliotecarii băimăreni au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare

 De 19 ani, la data de 23 aprilie se sărbătorește nobila profesie de bibliotecar, printr-o zi special dedicată – Ziua Bibliotecarului din România. O profesie minunată care inspiră oameni, modelează destine, facilitează accesul la informații, idei și cunoaștere, promovând adevăratele valori: Cartea, Cultura și Inteligența.

Acești profesioniști nu doar gestionează cărțile în bibliotecă, ci și oferă asistență și sfaturi cititorilor, organizează evenimente culturale și educaționale, contribuind la promovarea lecturii și a accesului la informație. De asemenea, în era digitală, bibliotecarii sunt din ce în ce mai implicați în gestionarea resurselor online și în facilitarea accesului la informații electronice.

De 33 de ani, băimărenii se pot considera norocoși cu valoroasa instituție de cultură, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”. După înființare, un an mai târziu, aceasta primește numele personalității marcante a Maramureșului, Petre Dulfu. Pedagog implicat cu sufletul în actul educațional, poet, traducător, iubitor de folclor, a lăsat în urma lui opere inestimabile.

Astăzi, o bibliotecă înseamnă mai mult decât un loc al cărții, este un loc al cunoașterii multidisciplinare împletite cu tehnologii digitale, experiențe multimedia, robotică, activități interconectate, ateliere și proiecte dezvoltate pentru toate categoriile de utilizatori.

Ziua Bibliotecarului coincide cu Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de autor. Cu această ocazie, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a organizat  simpozionul „Rolul cărții și al lecturii în societatea informațională”. Au luat cuvântul: conf. univ. dr. Florian Roatiș, conf. univ. dr. Ștefan Vișovan. Moderatorul evenimentului a fost directorul instituției culturale,dr. Teodor Ardelean.

Și așa cum spunea dir. Bibliotecii „Petre Dulfu” Baia Mare, Teodor Ardelean :„Biblioteca este o a treia casă și o CARTE DE IDENTITATE deschisă spre comunitate!”

La multi ani!

Lăcrimioara ZOTA

 

 

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu