Share
Brazi naturali sau artificiali?

Brazi naturali sau artificiali?

Mulți au aceeași dilemă în fiecare an, referitoare la brad: natural sau artificial? Ambele variante au atât avantaje, cât și dezavantaje.

Pe majoritatea dintre noi, bradul natural ne întoarce cu gândulîn copilărie. Acel miros inconfundabil de cetină lasă amintiri de neuitat, impregnându-se în toată ființa noastră.

Avantajul achiziționării unui astfel de brad este acela că se poate recicla și apoi refolosi sub formă de rumeguș, ca strat protector pentru plante, îngrășământ natural și materiale combustibile.

Dezavantajul acestuia este că trebuie cumpărat în fiecare an. Daca este în ghiveci, e greu de îngrijit deoarece nu suportă temperaturile ridicate din casă.

În ceea ce privește bradul artificial, acesta poate fi folosit ani la rând. Este format din mai multe bucăți care, dezasamblându-se ușor, nu ocupă mult loc de depozitare.

Dezavantajul ar fi acela că, brazii artificiali sunt făcuți din PVC, material plastic care conține substanțe toxice pentru oameni și animale. Aceștia nu sunt biodegradabili. Brazii artificiali nu sunt nici pe departe o opțiune ecologică.

Concluzionând, un brad natural tăiat ar fi o opțiune mai verde, decât unul artificial.

În fond, tradiția bradului își are originea tocmai în obiceiul de a aduce in casă plante verzi, ca semn de speranță în reînvierea vegetației.

Deci, de ce nu poate fi înlocuit un brad cu o plantă robustă din casă, care va fi ani de zile tot verde, tot frumoasă și va purifica aerul locuinței, aducând o fărâmă de natură între pereții de beton!

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu