Share
De sărbători: Zece bărbați cercetați pentru consum de alcool la volanul unui autoturism

De sărbători: Zece bărbați cercetați pentru consum de alcool la volanul unui autoturism

În zilele de Crăciun, poliţiştii maramureşeni au acționat pe drumurile publice din întreg județul pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Pe raza întregului județ au fost instituite filtre rutiere pe întreaga perioadă, fiind constatate și aplicate 298 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Polițiștii maramureșeni au reținut 59 de permise de conducere și 24 de certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP, lipsă RCA și pentru constatarea unor defecțiuni tehnice ale autovehiculelor.

În urma activităţilor desfăşurate de polițiști, în perioada 22-26 decembrie, zece şoferi au fost depistaţi la volanul unui autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Trei bărbaţi în vârstă de 37, 42 și 49 de ani din Coruia, Baia Mare și Moisei au fost implicaţi în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale în Asuaju de Jos, pe strada Gheorghe Șincai din Baia Mare și în Moisei, dar testarea cu aparatul etilotest a arătat consum de băuturi alcoolice, având rezultate de 0,70, 0,91 și 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele altor șapte bărbați cu vârste de cuprinse între 20 și 62 de ani din Sighetu Marmației, Borșa, Târgu Lăpuș, Baia Mare, Șomcuta Mare și Moisei, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările în cadrul acestora pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, etilotestul indicând în cazul acestora valori începând de la 0,48, iar cea mai mare alcoolemie fiind în cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani din Târgu Lăpuș. Acesta a fost identificat la volanul unui autoturism , având o alcoolemie de 1,27 mg/l alcoole pur în aerul expirat.

Toți cei identificați au fost conduși la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.vPolițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu