Share
În 2019, Muzeul de Mineralogie Baia Mare a avut 27.895 de vizitatori

În 2019, Muzeul de Mineralogie Baia Mare a avut 27.895 de vizitatori

Anul 2019 a fost unul bogat în evenimente culturale, științifice și educaționale pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare. Pragul instituției a fost trecut de 27.895 de vizitatori, recordul fiind atins în luna august – 4.101 vizitatori. În ceea ce privește grupurile înregistrate anul trecut, acestea au fost în număr de 494, dintre care 373 formate din persoane cu cetățenie română și 121 din persoane de alte naționalități, în principal din Ungaria și Israel. Vizitatori au mai fost și din Polonia, Germania, Turcia, Spania, Ucraina, Italia, Republica Moldova.

„O sinteză a acestui an evidențiază un număr de 25 de evenimente culturale, 12 expoziții la sediu și în diferite locații din țară, participări la manifestări științifice, organizarea de evenimente educaționale, îmbogățirea patrimoniului muzeal cu eșantioane minerale și un număr impresionant de colaborări deosebit de valoroase cu instituții de cultură și de învățământ din România. Dacă anul 2018 a fost anul al cercetării științifice (datorită celor 11 lucrări prezentate, la cele șapte manifestări științifice și a celor opt articole publicate în reviste de specialitate), anul 2019 poate fi numit anul expozițiilor, prin cele 12 expoziții temporare organizate reușind să stabilim un nou record la nivelul instituției, față de cel anterior de 11 expoziții, înregistrat în anul 2005”, anunță reprezentanții Muzeului de Mineralogie.

În 2019, patrimoniul muzeal s-a îmbogățit cu un număr de 58 eșantioane minerale,  opt dintre acestea fiind achiziționate, iar 50 recepționate prin donație.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu