Share
O piesă mai aparte: Paula Seling artista noastră maramureșeancă a lansat o melodie în limba rusă în premieră în cariera sa! (VIDEO ȘI FOTO)

O piesă mai aparte: Paula Seling artista noastră maramureșeancă a lansat o melodie în limba rusă în premieră în cariera sa! (VIDEO ȘI FOTO)

O piesă mai aparte! Paula Seling artista noastră maramureșeancă a lansat o melodie în limba rusă, în premieră, în carieră! Iată argumentul!

Surpriză muzicală în România! Artista Paula Seling a lansat o piesă în limba rusă. Ea se numește „Rămâi”, tradus în limba română! Artista maramureșeancă a explicat de ce a ales să cânte în rusă.

„Pentru cei ce vor avea de reproșat că „de ce în limba rusă!?!?”… le răspund că îmi place să mă provoc singură, să explorez noi teritorii și că în câteva zile vom lansa și varianta în limba română. Se pregătește chineza! De ce Rusă? Pentru ca mi se pare o limbă dulce, caldă și expresivă. Pentru că are o fremătare și un mod de exprimare ce se potrivesc felului meu de a simți în muzică. Pentru că, de copil, am avut o admirație profundă pentru cultura rusă. Și pentru că piesa, dupa ce am scris-o, i-am dat-o bunului meu prieten Alexandru Gorgoș pentru orchestrație iar el a învelit-o în visuri și lumină până când a început să îmi sune de pe altă planetă!

Așa că m-am adresat minunatei Radmila Popovici care a scris superbele versuri și a stat cu „biciul” pe mine să iasa cât mai elegant și mai corect, fără să se piardă accentul drăgălaș (zice ea) românesc. Au fost multe ore de skype căci eu, în afară de „nu zaieț, pagadghi” și alte două cuvinte sunt paralelă cu graiul rusesc, însă aș sta să il ascult neîncetat. Și asta fac, de când am înregistrat-o. Are piesa asta niște emoții pe care nu le au alte piese. Spuneți voi de ce, ca eu nu știu. Sandu zice ca a pus cosmos în ea. Așa am simțit și eu, cântând-o, așa o fi… Iar dacă înfruntarea dintre mersul binar al liniei și ternarul restului a completat nehotărârea din versuri, atunci e clar până și pentru mine că nimic pe lumea asta nu poate fi complet alb sau complet negru… Mulțumesc Sergiu Teacă, pentru mix și master. Din aceeași parte a Universului suntem. Felicitări pentru subtilitatea, inteligența și bunul simț puse în mixajele viguroase. Sunt fan!
Toate drumurile ni s-au deschis pentru imprimări video: prietenii de la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection ne-au deschis porțile pentru filmari. Îi mulțumim doamnei Claudia Stan și tuturor celor care au făcut ca filmarile noastre să fie ca un mini concediu.

Că tot vorbeam de concediu… am primit marea numai pentru noi prin superba ambarcațiune pusă la dispoziție de către Oeru Valentin prin SetSailSwan. Mulțumim campionului Blondu Laur pentru bucuria de a ne purta pe valuri, în depărtare, acolo de unde totul pare când cel mai sus, când cel mai jos. Iar lumea se prezintă foarte, foarte prietenoasă și luminoasă. Apropo de lumină și de profesioniștii razelor filmate, bunul meu prieten Cristian Șerban mi-a luminat chipul, magistral, la filmari. Mulțumesc, și îți mulțumesc și ție, Irina, pentru indicațiile prețioase! TÎMOI sa fie! Prin obiectivul lui Cristi Iancu – CKfoto Romania par așa simpatică și modestă, pentru că, sub degetul arătător al lui Radu Bucura, a filmat și montat tot clipul, așa cum il vedeți. Mulțumesc mult, Cristi. Mulțumesc Ștefan Mișcu, pentru apariția în clip. Ești exact ce trebuie. Rochiile sunt lucrate de prietena mea, Mihaela Pangulescu. Mulțumesc! Mulțumesc, Radu Bucura, pentru producție și suport. #greucudivele și mai ales cu andivele! Iar cea care a pus filmările la cale și a dat toate telefoanele este Codruta Petronela Bouaru . Nu credeam că mai există așa oameni. Dar ea e din alt loc și timp. Poate din cosmos, așa cum e și piesa asta. Să vă bucurați de ea. Eu o tot ascult și mă gândesc la ce emoții vă aduce și vouă. Și mă bucur. Mulțumesc. PS: pentru cunoscători!

Постой!
(Адаптация и перевод: Радмила Попович)
1.
Где разбитые сердца
Могут заново сверкать,
Позабыв обиды?
Где надежда, что любовь
Не поранит, не убьёт…?
Переход:
Так, зачем, же, я зову …?
Тебя зову…
Припев:
Мой ум устал от тебя,
Постель забыла тебя,
Моя любовь не верит в тебя…
Не нарушай мой покой,
А если любишь, постой!
Такой чужой, но всё равно – ты мой…
Уходя, постой…
2.
Я тебя везде ищу…
Без тебя, я не дышу…
Что со мной – не знаю…
Существует, ли, для нас
Хоть один малейший шанс?
Переход:
Ну, зачем же я зову (ууу)…?
Тебя зову…
Припев:
Мой ум устал от тебя,
Постель забыла тебя,
Моя любовь не верит в тебя…
Не нарушай мой покой,
А если любишь, постой!
Такой чужой, но всё равно – ты мой…
Уходя, постой… Tы мой…

Pentru noi, restul:
Rămâi
(Radmila Popovici)
1.
Unde și-ar putea regăsi strălucirea inimile zdrobite,
uitând supărările?
Unde-i speranța că iubirea
nu va răni,
nu va ucide din nou?
Bridge:
Atunci, de ce te mai caut?
Te chem…
Refren:
Mintea mea a obosit de tine,
Patul meu te-a uitat,
Iubirea mea nu te mai crede…
Nu-mi tulbura liniștea,
Iar dacă mă iubești, rămâi!
Străinule, atât de al meu…
Plecând, rămâi…
2.
Te caut peste tot!
Nu pot să respir fără tine!
Nu mai știu ce-i cu mine…
Există, oare, pentru noi
o șansă,
oricât de neînsemnată?
Bridge:
Totuși, de ce te caut?
Te chem…
Refren:
Mintea mea a obosit de tine,
Patul meu te-a uitat,
Iubirea mea nu te mai crede…
Nu-mi tulbura liniștea,
Iar dacă mă iubești, rămâi!
Străinule, atât de al meu…
Plecând, rămâi…
Ești al meu…”, arată artista maramureșeancă Paula Seling.

C.Ț.

Lasă un comentariu