Share
Noi perspective pentru dezvoltare!: Între țara noastră și vecinii maghiari se va realiza o vamă absolut impresionantă! Vor fi total zece benzi! (VIDEO ȘI FOTO)

Noi perspective pentru dezvoltare!: Între țara noastră și vecinii maghiari se va realiza o vamă absolut impresionantă! Vor fi total zece benzi! (VIDEO ȘI FOTO)

Noi perspective pentru dezvoltare! Între țara noastră și vecinii maghiari se va realiza o vamă absolut impresionantă! Vor fi în total zece benzi de circulație!

Grupul de lucru româno-ungar pentru autostrăzi s-a reunit săptămâna aceasta la Satu Mare, arată reprezentanții Consiliului Județean din vecini, care au găzduit întâlnirea.

La ședința de lucru au participat proiectanții, contractorii și reprezentanți ai autorităților române și maghiare, respectiv președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki, vicepreședintele Ioan Rus și prefectul Tamás Altfatter. Subiectul principal al întâlnirii a fost noul punct de trecere a frontierei Oar-Csenger, respectiv conexiunea autostrăzii M49 (Ungaria) cu drumul expres Satu Mare-Oar (România).

Pe lângă aceste subiecte au fost dezbătute și cele două proiecte de infrastructură de la granița româno-ungară care afectează județul Satu Mare. Noul punct de trecere a frontierei Oar – Csenger trebuie finalizat până în 2024, cu un total de 10 benzi care traversează frontiera: 4 benzi pentru traficul de marfă, 2 benzi pentru autobuze și 4 benzi pentru autoturisme. Odată cu construirea drumului de ocolire Satu Mare-Oar, experții preconizează o medie de peste 10.000 de persoane care vor tranzita această rută, ceea ce va fluidiza, în mod semnificativ, traficul în PTF Petrea, care, în momentul de față este cel mai aglomerat după punctele de trecere a frontierei de la Nădlac, arată reprezentanții CJ Satu Mare.

În data de 10.07.2020 a fost semnat Contractul de servicii pentru ”Elaborare Studiu de fezabilitate și proiect tehnic de execuție pentru drum expres conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno-Ungară – Drum expres M49 Ungaria)”, arată colegii din presa sătmăreană.

Din analiza stadiului contractului rezultă că până în acest moment s-au realizat următoarele: analiza multicriterială a variantelor de traseu, studiile topografic, geotehnic și arheologic, s-au obținut avizele și acordurile necesare și a fost depus memoriul de prezentare pentru obținerea acordului de mediu.

Până în luna noiembrie 2021 va fi finalizat Studiul de fezabilitate, până în luna februarie 2022 proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de construire iar până în luna mai 2022 se va finaliza PTE – proiectul tehnic de execuție. Lansarea procedurii de licitație publică pentru executarea lucrărilor este estimată în iulie 2022 iar perioada de executare a lucrărilor va fi de 18 luni. Câteva detalii tehnice ale proiectului: Lungime drum expres – 14,831 km; Lățime parte carosabilă – 2×7 m; Bandă mediană – 3 m, cu separatoare de sens; Acostament – 2,25 m; 2 spații de servicii a câte 50000 mp fiecare; 1 centru de întreținere și coordonare de 27000 mp. Așadar noile perspective pentru dezvoltare vor avea urmări pozitive și pentru regiunea Maramureș, care va avea mai multe posibilități de a lua pulsul vestului, fie social, fie economic, fie turistic, fie cultural. Ar fi de evidențiat faptul că Vama Oar va lua, cel mai probabil, locul celebrei Vămi Petea, din punct de vedere al faimei, cu ocazia implementării acestui proiect, iar asta din perspectiva posibilităților de tranzitare a frontierei superioare celei care este utilizată în prezent în această parte a țării noastre.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu