Share
Membrii Sindicatului Învățământului Preuniversitar ”Spiru Haret” Maramureș, la acțiunea de protest din capitala Ardealului!

Membrii Sindicatului Învățământului Preuniversitar ”Spiru Haret” Maramureș, la acțiunea de protest din capitala Ardealului!

Membrii Sindicatului Învățământului Preuniversitar ”Spiru Haret” Maramureș, la acțiunea de protest din capitala Ardealului!

Joi, 27 octombrie 2022, începând cu ora 12,00 membrii Sindicatului din învățământul preuniversitar ”Spiru Haret” Maramureș (președinte Daniel Pop) au participat la acțiunea de protest de la Cluj Napoca, alături CNSLR-Frăția filiala Maramureș (președinte Mircea Ciocan), arată reprezentanții sindicatului maramureșean.

”Cerem Guvernului să ia măsuri urgente pentru stoparea crizei costului vieții. Solicităm creșterea salariilor și a pensiilor pentru ramura învățământ. Acestea au rămas la nivelul din 2017. Vorbim de o criză care ne afectează direct, pe toate planurile. Intervențiile Guvernului sunt nesemnificative, dorim implicare, responsabilizare și asumarea rolului de partener într-un dialog social purtat cu toți factorii implicați. E o primă acțiune din demersul pe care-l vom pune în practică alături de CNSLR-Frăția filiala Maramureș”, arată Daniel Pop, președintele Sindicatului din învățământul preuniversitar ”Spiru Haret” Maramureș.

Sindicaliștii solicită Guvernului României să întreprindă demersuri pentru:
1.Creșteri salariale pentru a face față creșterii costului vieții;
2.Compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la utilități/ energie/ chirie, pentru a-și asigura condițiile de trai decente, precum și dreptul la hrană. Costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie.
3.Plafonarea prețului la energie/gaze, în special pentru persoanele fizice, precum și aplicarea unei taxe suplimentară pe profiturile excesive ale companiilor din aceste domenii, pentru a nu li se permite să speculeze această criză, coroborate cu alte măsuri pentru a împiedica marile corporații să-și mute profiturile în paradisuri fiscal.
4.Aplicarea de măsuri naționale și europene de sprijin anticriză pentru protejarea veniturilor și locurilor de muncă în industrie, servicii și sectorul public și pentru finanțarea măsurilor sociale pentru a putea face față acestei crize și proceselor de tranziție justă.
5.Reformarea funcționării pieței energetice a Uniunii Europene.
6.Deschiderea spre un dialog constructiv cu sindicatele pentru elaborarea și implementarea de măsuri anticriză prin dialog social, conștienți fiind de gravitatea și urgența situației.
7.Creșterea imediată a pensiilor, fiind categoria cea mai defavorizată.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu