De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 24 minute în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 44 minute în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 57 minute în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 1 oră în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 5 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 5 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 5 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 6 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 7 ore în urmă
Ce spectacole puteți vedea la Teatrul Muncipal Baia Mare în acest weekend - 7 ore în urmă
Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației este școală-ambasador al Parlamentului European
Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene, la începutul anului 2017.
Acesta are scopul de a-i sprijini pe tineri să cunoască mai multe despre continentul nostru, despre posibilitățile oferite de cetățenia europeană, rolul pe care îl are Parlamentul European în procesul decizional european, despre democrația parlamentară europeană.
Ediția I a Programului EPAS s-a derulat în România sub coordonarea Biroului de Informare al Parlamentului European (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul asociației APDD „Agenda 21”.
Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației a primit, din partea BIPE, invitația de a participa la această competiție în 2018, iar după activități specifice derulate pe parcursul anului școlar, în urma monitorizării i-a fost acordat acest titlu. În România, 75 de școli dețin acest titlu.
Grupul țintă este format din 15 elevi, viitori ambasadori juniori, coordonați de 5 cadre didactice, viitori ambasadori seniori, sub coordonarea unui singur cadru didactic. Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, informează ISJ Maramureș.