Share
Filosoful Ioan Bălin, evocat la Sighetu Marmației!

Filosoful Ioan Bălin, evocat la Sighetu Marmației!

Filosoful Ioan Bălin, evocat la Sighetu Marmației!

Miercuri, 3 mai, la Sighetu Marmației, va avea loc un eveniment special în care va fi evocată personalitatea filosofului Ioan Bălin.

Programul evenimentelor
Ora 10.00 – Întâlnire cu oficialitățile municipiului Sighetu Marmației și ale județului Maramureș, în Sala Transist a Primăriei Sighetu Marmației
Ora 12.00 – Moment comemorativ la Bustul filosofului Ioan Bălin, amplasat în fața Colegiului Național Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației
Ora 13.00 – Simpozion omagial și de evocare a personalității filosofului Ioan Bălin, la CENTRUL CULTURAL PASTORAL SFÂNTUL IOSIF MĂRTURISITORUL din Sighetu Marmației, Sala Festivă “Episcop Dr. Vasile Stan”

Profesor universitar, filosof, ambasador, ziarist, laureat al premiului Academiei Române, Ioan Bălin, s-a născut la 1 ianuarie 1947 în localitatea Călineşti (Maramureş). A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Sighetu Marmației, iar mai apoi cele ale Facultății de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, remarcat ca un vârf al generaţiei sale. După absolvirea facultăţii lucrează, pentru scurtă vreme la un ziar în Bucureşti, iar între 1972-1978 ca profesor de filosofie la Liceul „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmației. În 1978 pleacă, prin concurs, asistent universitar la Catedra de Logică a Institutului Politehnic din Bucureşti, unde va rămâne până în anul 2001. La Universitatea „Titu Maiorescu” va activa ca profesor universitar până la sfârşitul prematur al vieţii sale, la 3 aprilie 2006. Între anii 1997 şi 2001 a fost ambasador al României în Regatul Marocului, unde a avut o prestaţie diplomatică excepţională, fiind decorat de către Regele Marocului cu Ordinul de Mare Comandor al Casei Regale. Ca semn de apreciere a întregii sale activități diplomatice, la evenimentele din 3 Mai 2023 va participa și Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Maroc în România, domnul Hassan Abouyoub, arată primarul Vasile Moldovan.

C.Ț.

Foto Colaj – Salut Sighet


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu