Share
Bazinul descoperit și Complexul de cazare și masă „Sport”, primele obiective ce vor fi finanțate la CNS ”Lascăr Pană”

Bazinul descoperit și Complexul de cazare și masă „Sport”, primele obiective ce vor fi finanțate la CNS ”Lascăr Pană”

Profitând de prezența la Gala Tineretului din România, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran (vezi foto), a organizat duminică după-amiază o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat deschiderea oficială a Complexului Național Sportiv (CNS) ”Lascăr Pană”.  ”Este un moment important pentru Baia Mare și pentru România. Mă bucur să anunț că, după mai bine de 18 ani, noi – Ministerul Tineretului și Sportului, în colaborare cu autoritățile locale și județene – am reușit să înființăm acest complex național sportiv, care pune Baia Mare pe harta sportului românesc”- a ministrul Ioana Bran. Invitata de onoare a conferinței de presă a fost doamna Clara Pană, soția regretatului Lascăr Pană.

”Fără investiții, complexul s-a înființat degeaba” – a atras atenția Sorin Andrei

Scopul complexului este acela de a furniza condiții de pregătire pentru sportivii loturilor olimpice și naționale, dar și acela de a aduce în Baia Mare competiții de anvergură națională și internațională. ”Atâta timp cât nu vom putea oferi condiții de pregătire, cât nu vom putea aduce competiții, înființarea acestui complex s-a făcut degeaba” – a atras atenția Sorin Andrei, directorul complexului. Referitor la bugetele de investiții ce urmează a fi alocate, atât ministrul Bran, cât și secretarul de stat Butuza au evitat să facă o referire concretă, prevalându-se de faptul că încă nu se cunoaște bugetul ministerului pentru anul viitor. S-a precizat doar că primele obiective pentru care se vor aloca bani sunt complexul de cazare și masă „Sport” și bazinul descoperit. Surse neoficiale vehiculează suma de aproximativ 3,5 – 4 milioane de euro.

Bugetul lunar de salarii: 200.000 de lei

CNS „Lascăr Pană” va avea o organigramă cu 67 de angajați, din care 27 aparțin aparatului administrativ și 40 sunt muncitori și personal calificat. Bugetul lunar de este de aproximativ 200.000 lei. Din echipa cu care acest complex pornește la drum fac parte, printre, alții: fostul handbalist, antrenor și observator al FRH, Petru Pop – ca director adjunct ● voleibalistul Robert Țuțea – șef al departamentului de comunicare ● fostul handbalist Mihai Bogdan – șef al departamentului de administrare a patrimoniului.  Finanțarea instituției se va face atât cu resurse din partea ministerului, cât și cu resurse proprii.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu