Share
Medic român: „Virusul face mutații”; ce substanțe sunt cele mai utile pentru dezinfectare

Medic român: „Virusul face mutații”; ce substanțe sunt cele mai utile pentru dezinfectare

Doctorul Olga Simionescu, şefa secţiei de dermatologie de la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care explică mai multe aspecte referitoare la pandemia COVID-19. 

„Fiind virus cu ARN (beta corona virus), face mutatii, parte naturala a ciclului celular. Echipa chineza de la Beijing care a ingrijit primii pacienti a studiat genomul viral de la 103 cazuri si a gasit mutatii in 2 locusuri ale genomului, astfel ca ei descriu 2 tipuri de virusuri: S si L: 72 de pacienti au avut tipul L, mai agresiv , considerat primar, si 29 tipul S, mai bland. Ei au reusit in 3 Martie 2020 sa publice lucrarea in National Science Review https://academic.oup.com/…/advance-article/doi/10.1093/nsr/… Ipoteza lor fost combatuta inclusiv de cercetatori de la Yale care au spus ca din lantul lung de nucleotide (30000) doar cateva ar fi afectate si ca nu putem vorbi de 2 serotipuri cu comportament biologic diferit. Ian Jones din UK spune ca odata infectata o persoana, noul coronavirus se multiplica in tractul respirator si la fiecare multiplicare face 6 mutatii. Alti cercetatori au gasit ca odata cu izolarea oamenilor si cu carantina, virusul pierde din putere si apar forme mai usoare. Se pare ca virusul intra in celula printr-un receptor, numit ECA2 (enzima de conversie a angiotensinei) si astezi se studiaza mult relatia, in incercarea de a gasi tratamente” – a explicat specialistul.

„Noul coronavirus se transmite prin picaturi pfluge, particule virale, aerosoli (mai ales in mediul spitalicesc), prin contact cu suprafete infectate. Alcoolul sanitar este biocid, insa in aplicare indelungata pe tegument, devine iritant, astfel ca sunt preferate alte substante biocide, pe baza de alcool. Trebuie evitate aglomerarile, mijloacele de transport in comun, strangerile de mana. Masca protejeaza si este imperativ sa ne spalam pe maini cu apa si sapun minimum 20 de secunde odata, de mai multe ori. Ideala este masca chirurgicala tip “cosmonaut”. Mancarea trebuie prelucrata termic. Exista forma usoare, medii, severe ale bolii, in functie varsta pacientilor, comorbiditati, si de raspunsul imun al pacientului infectat. Sunt mai grav interesati varstnicii si mai putin interesati copiii” – a lămurit medicul.

„Transmiterea mult mai rapida decat a virusului gripal a alimentat teoria ca noul coronavirus este fabricat in laborator in scopuri de arma biologica si ca a fost scapat de sub control. Tratament: deocamdata nu exista antiviral specific. Un medicament pentru Ebola a fost dat la pacientii americani de pe vasul de croaziera din Japonia, caci ei erau aproape de deces si s-a constata ca la 14 zile nu au murit, insa nu exista alet referinte despre medicament in context. Medicatia HIV nu functioneaza. Expertii spun ca terapia cu anticorpi monoclonali va fi gata pe piata inainte de vaccin. Se exploreaza in ce masura inhibitorii de ACE sau blocantii receptorilor AC ar ajuta in lupra cu infectia. Cat priveste Clorochina/ hidroxiclorochina, exista stucii in vitro, cu rezultate promitatoare, insa ele sunt doar in vitro. Mastocitele au rol in inflamatie, elibereaza IL-1 si IL-33 si se studiaza noi tinte terapeutice. (…). Sunt sigura ca noi vom trece cu fruntea sus si nu trebuie sa ne speriem. Cel mai rau scenariu poate fi sa ne infectam, insa cu siguranta vom scapa” – a încheiat medicul Olga Simionescu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu