Share
Rugăminte: UE cere platformelor de streaming să nu mai transmită conţinut HD, pentru a nu doborî reţelele de Internet

Rugăminte: UE cere platformelor de streaming să nu mai transmită conţinut HD, pentru a nu doborî reţelele de Internet

Internetul a devenit mai important ca niciodată odată cu declararea pandemiei de coronavirus şi a mişcării globale care invită oamenii să lucreze de acasă, în situaţiile în care aceasta este o posibilitate, notează adevarul.ro.

În acest context, Uniunea Europeană doreşte să protejeze reţelele de internet de la un eventual colaps, astfel că a cerut celor de la Netflix şi altor platforme de streaming să nu mai ofere conţinut la calitate înaltă, pentru a limita presiunea pusă asupra internetului, informează CNN Business.

Comisarul European Thierry Breton, responsabil pentru piaţa internă a UE care măsoară peste 450 de milioane de oameni, a postat un mesaj pe Twitter miercuri, în care cere companiilor şi persoanelor să renunţe la calitatea HD atunci când nu este necesară. El a creat şi un hashtag, #SwitchtoStandard, prin care încearcă să facă populară mişcarea. Breton ar fi vorbit deja cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings, pentru schimbarea calităţii conţinutului, însă se pare că nu a reuşit să îl convingă încă pe acesta, urmând o nouă discuţie între cei doi chiar astăzi.

Netflix spune că are deja un mecanism pus în practică, prin care ajustează calitatea conţinutului în funcţie de capacitatea disponibilă a reţelei, şi permite utilizatorilor să consume o cantitate mult mai mică de lăţime de bandă. Ieri, Facebook a recunoscut că site-ul său este extrem de solicitat în această perioadă, datorită unui val uriaş de utilizatori conectaţi în acelaşi timp. UE se teme că acest lucru se poate întâmpla şi în cazul serviciilor precum Netflix sau YouTube, iar asta ar putea duce la doborârea reţelelor de internet, conform adevarul.ro.

 

l


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu