Share
Va fi hram la Mănăstirea Rohia; Vezi programul slujbelor

Va fi hram la Mănăstirea Rohia; Vezi programul slujbelor

Praznicul Adormirii Maicii Domnului este sărbătoarea mult iubită şi cinstită de creştinii ortodocşi în toată ţara, dar mai ales în Transilvania şi Maramureş. De aproape un secol, credincioşii din Ardeal, dar nu numai, urcă Dealul Viei de la Rohia, pentru a se închina Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni, aşa cum spune și cântarea: „Am venit Măicuţă să ne mai vedem şi să-ţi spunem dorul ce-l avem”.

Și anul acesta, obştea Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia s-a pregătit după cuviinţă pentru a o cinsti pe Maica Domnului și așteaptă preoții din parohii împreună cu credincioșii să vină în pelerinaj ca adevărați fii ai Maicii Domnului, împreună rugători fiind cu Preasfinţitul Părinte Iustin Episcopul Maramureșului și Sătmarului, care o să binecuvinteze obştea şi pelerinii.

Programul slujbelor este următorul:

Sâmbătă, 13 august

 • 11.00 – Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni va fi scoasă din Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae în pridvorul bisericii mari pentru închinarea pelerinilor, unde va rămânea pâna în dupa masa zilei de 15 august. Alături de Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, va fi așezată și Icoana Maicii Domnului Paramythia (Mângăietoarea) care a fost pictată la Mănăstirea Vatopedu din Muntele Athos și donată mănăstirii de o familie din Cluj-Napoca;
 • 17.00 – Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului;
 • 22.00 – Miezonoptica.

Duminică, 14 august

 • 08.30 – Slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și Cuvânt de învățătură;
 • 18.00 – Vecernia mare cu Litie, Acatistul Adormirii Maicii Domnului săvârşite de către Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de stareţi, preoţi si diaconi. Cuvântul de învăţătură al Preasfinţiei Sale. Înainte de slujba vecerniei, va fi sfințită Icoana Maicii Domnului Paramythia (Mângăietoarea);
 • 21.30 – Slujba Privegherii: Utrenia, Prohodul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului si Dezlegări; În timpul privegherii cei care se vor pregăti, pot să se mărturisească şi apoi de la ora 3 să se împărtăşească.

Luni, 15 august

 • 03.00 – Prima Sfântă Liturghie pentru împărtăşirea credinciosilor;
 • 06.00 – Sfințirea Apei;
 • 06.45 – Taina Sfântului Maslu de obște;
 • 09.00 – Primirea Ierarhului de către soborul slujitor.
 • 09.30 – Sfânta Liturghie arhierească oficiată în sobor de stareţi, preoţi şi diaconi de PS Iustin în prezenţa pelerinilor şi iubitorilor Maicii Domnului din Muntele cel sfânt al Rohiei. Cuvântul de învăţătură.

Toti credincioşi prezenţi la hramul Mănăstirii Rohia vor primi o masa caldă din partea credincioşilor Parohiei Groşii Ţibleşului, atât în ajun după slujba Vecerniei, cât şi în ziua Praznicului după Sfânta Liturghie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu