Share
Bisericile de lemn din Maramureș, vizitate în special de turiști români

Bisericile de lemn din Maramureș, vizitate în special de turiști români

Turiştii români care au ales ca destinaţie de vacanţă satele din Maramureş s-au îndreptat spre bisericile din lemn aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO, dar şi spre unele mănăstiri ortodoxe sau greco-catolice din judeţ, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania – ANTREC, Livia Sima.
“Din observaţiile proprietarilor de pensiuni rurale, câteva mii de turişti români care s-au aflat în vacanţă, în satele din Maramureş, în luna iulie, au vizitat câteva din cele opt bisericuţe din lemn aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO, dar şi alte lăcaşuri de cult ortodoxe sau greco-catolice, majoritatea cu aproape 80 de ani de funcţionare neîntreruptă. Turismul cultural-religios e unul de nişă, iar cei care vin în judeţ cunosc foarte bine rutele şi locurile unde trebuie să ajungă”, a spus Livia Sima.
La începutul acestui an, Consiliul Județean Maramureş a introdus oficial în circuitul turistic bisericile din lemn aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO, alături de alte lăcaşuri de cult aflate în patrimoniul naţional.

Sursa foto: roturism-info.ro

Lasă un comentariu