Într-o zi de 22 mai se sărbătorește mondial biodiversitatea - 8 ore în urmă
O medalie de argint și trei de bronz pentru orientariștii Clubului Sportiv Școlar Baia Sprie la Campionatul Național pe Echipe - 14 ore în urmă
Denis Cupșe a pus din nou Maramureșul pe podium, de această dată la Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Domnica Trop” - 15 ore în urmă
17 medalii pentru Gold Stars Baia Mare la Naționalele de înot - 17 ore în urmă
Frumusețile Maramureșului: Rezervația naturală Iezerul Mare - 19 ore în urmă
Spectacolul „Blue Love” la Teatrul Municipal - în urmă
Insieme Music Festival: Trei zile de muzică ușoară și populară în Baia Mare - în urmă
Voucherele de vacanță vor fi impozitate cu 20% - în urmă
Doi elevi de la „Șincai” calificați la etapa națioanală a Concursului „Coriolan Drăgulescu” - în urmă
Zilele Revistei de Cultură „Nord Literar” - în urmă
Cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare, pus la dispoziția celor care vor să-și pregătească bucatele pentru Paști
Reprezentanții Muzeului Satului Baia Mare vin cu o idee inedită pentru cei care doresc să pregătească bucatele pentru masa de Paște.
În Sâmbăta Mare, 4 mai, cuptorul tradițional din cadrul muzeului va fi pus la dispoziția celor care vor să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate.
„Dragi prieteni ai muzeului, în Sâmbăta Mare, atunci când după datina străbună se pregătesc bucatele tradiționale pentru masa de Paști, venim în întâmpinarea voastră cu o propunere menită să ne reamintească de vremurile de odinioară, de tradițiile, obiceiurile și preparatele pregătite special pentru această mare sărbătoare.
Sâmbătă, 4 mai, în intervalul orar 10.00 – 13.00, vă punem la dispoziție cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare pentru a vă pregăti bucatele tradiționale pentru masa de Paști. La cuptor, focul va fi pregătit de la ora 10:00 pentru cei care doresc să vină să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate. Noi vă punem la dispoziție cuptorul, pregătim focul, iar pe dumneavoastră vă invităm să veniți cu preparatele pregătite de băgat la cuptor și să vă îngrijiți de coacerea potrivită a acestora. Vă așteptăm cu drag!”, transmit cei de la Muzeu.
Accesul la cuptor se face pe baza biletului de intrare.
Sursa foto – Muzeul Satului Baia Mare