Atelier de mărgelit la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”- Filiala Traian din Baia Mare - 2 ore în urmă
Concursul culinar „Cel mai colorat borcan” aflat la ediția a III-a a reunit numeroși elevi și preșcolari maramureșeni la Seini - 2 ore în urmă
Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată prin acțiuni de prevenție și informare, în Baia Mare - 3 ore în urmă
Psihoterapeuta de cuplu și familie Domnica Petrovai vă invită la lansarea cărții sale, „Conflictul dintre noi. Atunci când iubirea renaște din criză”, la Cărturești - 4 ore în urmă
Vizită specială primită de „tricolori” în Bosnia - 4 ore în urmă
Echipa Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației, în vizită la Ujgorod, Ucraina - 4 ore în urmă
Activitate de orientare în carieră pentru elevii de la Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus - 5 ore în urmă
CS Minaur, în fața revanșei cu Horsens - 5 ore în urmă
Vacek – proză de Marian Ilea (XVIII) - 5 ore în urmă
Intervenție a salvamontiștilor în sprijinul unui bărbat rănit, într-o zonă greu accesibilă - 5 ore în urmă
Cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare, pus la dispoziția celor care vor să-și pregătească bucatele pentru Paști
Reprezentanții Muzeului Satului Baia Mare vin cu o idee inedită pentru cei care doresc să pregătească bucatele pentru masa de Paște.
În Sâmbăta Mare, 4 mai, cuptorul tradițional din cadrul muzeului va fi pus la dispoziția celor care vor să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate.
„Dragi prieteni ai muzeului, în Sâmbăta Mare, atunci când după datina străbună se pregătesc bucatele tradiționale pentru masa de Paști, venim în întâmpinarea voastră cu o propunere menită să ne reamintească de vremurile de odinioară, de tradițiile, obiceiurile și preparatele pregătite special pentru această mare sărbătoare.
Sâmbătă, 4 mai, în intervalul orar 10.00 – 13.00, vă punem la dispoziție cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare pentru a vă pregăti bucatele tradiționale pentru masa de Paști. La cuptor, focul va fi pregătit de la ora 10:00 pentru cei care doresc să vină să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate. Noi vă punem la dispoziție cuptorul, pregătim focul, iar pe dumneavoastră vă invităm să veniți cu preparatele pregătite de băgat la cuptor și să vă îngrijiți de coacerea potrivită a acestora. Vă așteptăm cu drag!”, transmit cei de la Muzeu.
Accesul la cuptor se face pe baza biletului de intrare.
Sursa foto – Muzeul Satului Baia Mare
















