Share
„Toamna Chioreană Corală”: În Ciolt a avut loc ediția a II-a a Festivalului de muzică corală (FOTO)

„Toamna Chioreană Corală”: În Ciolt a avut loc ediția a II-a a Festivalului de muzică corală (FOTO)

O mare sărbătoare corală a avut loc duminică 30 octombrie, la Căminul Cultural „Gheorghe Lazăr” din satul Ciolt, localitate care aparține de orașul Șomcuta Mare.

Asociația Culturală „Cioltișorul” Ciolt (președinte Ioan Marchiș) a organizat Festivalul de muzică corală, ediția a II-a, denumit „Toamna Chioreană Corală”, la care au participat toate cele cinci coruri din raza administrativ- teritorială a orașului Șomcuta Mare, respectiv, corurile mixte: „Buciumenii Chioarului” din Buciumi-dirijor Gelu Hotea, „Glasul Chioarului” din Șomcuta Mare-dirijor Gelu Hotea și corul gazdă, „Armonia Chioreană” din Ciolt-dirijor Eugen Indre.

Pe lângă aceste coruri mixte, au participat și cele bărbătești din Vălenii Șomcutei-dirijor Răzvan Pașca și din Finteușu Mare-dirijor Andrei Dragoș.

În prezența unui numeros public, cele cinci coruri au prezentat un repertoriu de muzică corală, bogat și variat, generând emoții artistice și un spectacol deosebit.

O surpriză plăcută a festivalului a fost eleva de 15 ani de la Liceul de Artă Baia Mare, Maria Breban, care în finalul concertului a interpretat la vioară mai multe piese, în concordanță cu genul festivalului.

Organizatorii au acordat fiecărui cor și interpretei Maria Breban câte o diplomă și un trofeu specific toamnei.

Foto: Roby Tamași


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu