Premieră în Maramureș: Intervenție medicală de succes realizată cu noul angiograf la Spitalul Județean Baia Mare - 1 oră în urmă
Atenție maximă!: Sunt posibile creșteri de niveluri pe râurile din Maramureș în următoarele zile. Hidrologii au emis o atenționare de specialitate - 12 ore în urmă
Sorin Cîmpeanu afirmă că 168.000 de persoane din sistemul de educaţie doresc să se vaccineze - 13 ore în urmă
Apel umanitar: O bunică și cei trei nepoți ai săi – abandonați de mamă – au nevoie de ajutor (GALERIE FOTO) - 14 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, sâmbătă, 23 ianuarie - 15 ore în urmă
Unirea Principatelor Române a fost celebrată la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 18 ore în urmă
Doliu în învățământul sighetean: A încetat din viață un cunoscut profesor de geografie! A fost director la Școala „Ioan Mihalyi de Apșa” - 18 ore în urmă
Un băimărean care era urmărit național a fost prins și depus în Penitenciarul Baia Mare - 19 ore în urmă
Maramureșean identificat în trafic cu dreptul de a conduce vehicule suspendat - 19 ore în urmă
Săcel: Accident rutier cu o victimă - 19 ore în urmă
A început acțiunea „Foc de artificii”; Polițiștii maramureșeni vor face controale la societăți comerciale, în pieţe și târguri
În perioada 23 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 şi la nivelul județului Maramureș se desfăşoară Planul de Acțiune ,,Foc de artificii 2020’’, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Scopul acţiunii este acela de creştere a siguranţei cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021.
Astfel că, în perioada menţionată, poliţiştii maramureşeni vor desfăşura activităţi diverse, care să conducă la atingerea obiectivelor acestei acţiuni respectiv:
- Informarea populaţiei pentru a cunoaşte şi a respecta legislaţia în domeniu.
- Prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).
- Prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul materiilor explozive.
- Întărirea cooperării interinstituţionale (poliţie, inspectoratul teritorial de muncă, poliţie de frontieră și alte autorităţi locale cu atribuțiuni în domeniu) cât şi a schimbului de informaţii între agenţiile de aplicare a legii pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.
Legea nr. 126/1995 este actul normativ care reglementează regimul juridic al materiilor explozive, respectiv al articolelor pirotehnice şi Poliţia Română este instituţia responsabilă pentru prevenirea, constatarea şi combaterea neregulilor în domeniul operaţiunilor cu articole pirotehnice, exercitând, la nivel naţional, controlul referitor la regimul tuturor operaţiunilor cu materii explozive.
În acest sens, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.
Activitățile vor beneficia si de sprijinul polițiștilor de ordine publică, investigare a criminalității economice, precum și al colegilor de la prevenirea criminalității.