Share
Piese de bronz și de ceramică au fost expuse în cadrul evenimentului „Cultura Suciu de Sus… la ea acasă”

Piese de bronz și de ceramică au fost expuse în cadrul evenimentului „Cultura Suciu de Sus… la ea acasă”

În perioada 9 – 10 octombrie, în localitatea Suciu de Sus, specialiștii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (dr. Carol Kacsó, dr. Viorel Rusu, Monica Ghiman, Zamfir Șomcutean, Dorian Ghiman) au organizat o interesantă și inedită expoziție care a prezentat piese de bronz și de ceramică descoperite în timpul campaniilor arheologice derulate de Muzeu, de-a lungul timpului, în Depresiunea Lăpușului: vase splendid decorate, topoare și celturi specifice epocii târzii a bronzului (a doua jumătate a mileniului II. î. Chr.).

Denumită sugestiv „Cultura Suciu de Sus… la ea acasă”, expoziția a cuprins și câteva piese din patrimoniul Muzeului Județean Satu Mare, oferta culturală a celor două instituții muzeale fiind apreciată de către cei aproximativ 250 de vizitatori care, pe parcursul celor două zile, au admirat vestigii de tezaur, descoperite în arealul Țării Lăpușului.

În cea mai mare măsură, vizitatorii au fost elevi ai școlilor din Suciu de Sus și din localitățile învecinate.

Sâmbătă, 9 octombrie a avut loc și sesiunea de comunicări științifice pe teme de istorie și arheologie „Interferențe culturale în spațiul lăpușean”, urmată de demonstrații de olărit ale artistului ceramist Daniel Leș și de o deplasare la siturile arheologice din localitate, informează reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Lasă un comentariu