Share
Baia Mare a fost „capitala excelenței în medicina de urgență”

Baia Mare a fost „capitala excelenței în medicina de urgență”

În perioada 17-20 ianuarie 2024 a avut loc în Baia Mare Conferința pluridisciplinară de medicină de urgență „MaraEmergencyMed”. Evenimentul a avut loc sub coordonarea științifică a prof. dr. Diana Cimpoeșu, UMF ”Grigore T. Popa”, medic-șef UPU-SMURD Iași.

„Manifestarea științifică s-a concentrat asupra celor mai noi și relevante progrese în medicina de urgență, abordând subiecte esențiale pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor medicale de urgență și pentru salvarea de vieți. Evenimentul științific a reunit profesioniști de renume din domeniul medical, care au abordat subiecte esențiale pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor medicale de urgență și pentru salvarea de vieți”, arată reprezentanții Sputalului Județean din Baia Mare.

În cadrul Conferinței Mara Emergency Med, salvatorii de la Detașamentul de Pompieri „Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au desfășurat un amplu exercițiu de salvare, cu forțe și mijloace în teren și declanșarea Planului Roșu de Intervenție, alături de UPU – SMURD Maramureș, Serviciul de Ambulanță Maramureș și Salvamont Maramureș.

„Ca de fiecare dată, voluntarii din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez Baia Mare au contribuit la buna desfășurare a exercițiului, jucând rolul victimelor. La acest exercițiu au fost prezenți și colaboratorii noștri de la Crucea Roșie, iar partenerii noștri de la Autoland ne-au pus la dispoziție mașinile pentru desfășurarea exercițiului”, mai arată organizatorii.

Pregătirea în medicina de urgență presupune parcurgerea unor cursuri și workshop-uri specializate, care să ofere cunoștințe solide și abilități practice necesare în situații critice.

Participanții la conferință au avut parte de simulări realiste și training practic, care le permit să-și dezvolte abilitățile într-un mediu controlat.

Au fost organizate patru workshop-uri pre-conferință pentru medici și asistenți, cu teme importante și actuale în practica de urgență, fiind coordonate de lectori din Iași, București, Cluj, Oradea, Baia Mare.

În cadrul atelierelor practice s-au abordat subiecte precum evaluarea rapidă a pacienților, gestionarea eficientă a situațiilor de urgență, stabilizarea pacienților în stare critică și proceduri avansate de resuscitare. De asemenea, discuțiile au acoperit aspecte legate de comunicarea eficientă în echipele de urgență și gestionarea resurselor limitate în timpul intervențiilor.

Au fost prezenți la eveniment Cristian-Silviu Bușoi, deputat în Parlamentul European și președintele Consiliului Județean Maramures, Ionel Bogdan. „Sunt mândru de faptul că la Baia Mare se organizează o astfel de conferință, care reunește elita medicinei de urgență, medici de prestigiu și profesori universitari cu importante lucrări științifice. E o confirmare a faptului că investițiile pe care le facem în sănătate sunt pe drumul cel bun”, a declarat președntele Consiliului Județean Maramureș.

Pe parcursul celor trei zile, în cadrul sesiunilor de prezentări, lectorii și invitații din UK, Irlanda, Portugalia, Republica Moldova și România au împărtășit experiența lor și au adus contribuții valoroase la discuțiile științifice.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu