Share
Cât ne costă masa de Paște

Cât ne costă masa de Paște

Într-un studiu realizat de Veranda Mall, despre bugetul alocat pentru sărbătorile pascale din acest an, au răspuns peste 2.200 de români. Peste 40% dintre participanți alocă același buget ca și anul trecut. Din cauza scumpirilor, cei mai mulți dintre români sunt prudenți cu bugetul pentru masa de Paște, gestionând cheltuielile în funcție de contextul economic și de schimbările din viața personală. Nu sunt puțini nici cei ce sunt dispuși să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a se simți bine cu ocazia sărbătorilor Pascale. 32.5% au declarat că vor cheltui mai mult anul acesta, comparativ cu 2023.

Conform studiului, majoritatea respondenților intenționează să pună deoparte, pentru masa de Paște, până în 600 de RON

Marea parte a cheltuielilor se va îndrepta către mâncare și băutură (63.7%), urmată de cadouri (20.8%) și îmbrăcăminte (6.6%). Doar 5% dintre participanți au declarat că vor aloca bani pentru o vacanță, cu un interes deosebit în rândul generației Z și al celor de vârsta a treia.

Când vine vorba de mâncarea pusă pe masă, aproape toți românii aleg să-și cumpere ingredientele necesare pentru a găti ei preparatele. Doar 6.8% dintre ei, aleg să cumpere mâncare gata făcută.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu